Ook veel ondernemers dupe faillissement Hagu


Gesloten poorten bij het gebouw van groothandel Hagu in Best / Foto bij: ProFri

Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.

Hoeveel het er zijn weet ProFri niet. Vandaar dat de vakvereniging gedupeerde ondernemers oproept zich te melden bij het secretariaat. Frans van Rooij van de vakvereniging: “Een aantal leden vertelde dat ze bij Hagu voor een heel jaar frituurvet, friet of andere producten hadden ingekocht én betaald. Deze producten zouden door Hagu Horeca groothandel in Best op afroep worden afgeleverd. Het gaat om enkele duizenden tot tienduizenden euro’s per zaak. Wat de gevolgen zijn voor sommige gedupeerde ondernemers is moeilijk in te schatten, want dit is niet het enige probleem waar ze de laatste tijd mee geconfronteerd worden.” “We hebben contact met de curator en gaan kijken hoe we onze leden kunnen ondersteunen.” Ondernemers die bij Hagu waren aangesloten, moet ook naarstig op zoek naar een nieuwe groothandel.

Opgelopen schulden

Hagu blijkt al langer te maken te hebben met financiële problemen, meldt ProFri. Nadat de ING-bank deze maand de kredieten had opgezegd, restte het in 1979 opgerichte familiebedrijf dan ook niets anders dan het faillissement aan te vragen. De financiële problemen zijn opstaan door een opeenstapeling van zaken. Enerzijds waren het overnamen die niet goed uitpakten, anderzijds ontving het bedrijf in coronatijd steun omdat de omzet in die tijd terugliep van 20 naar 13 miljoen en bouwde het bedrijf een belastingschuld op. Leijtens Horecagrootverbuik dat enige jaren gelden werd overgenomen door Hagu sleept de groothandel in Reusel nu mee in het faillissement.

Jaarbonussen

ProFri voorziet dat door het faillissement de prijsafspraken met ondernemers niet meer nagekomen kunnen worden. Ook de jaarbonussen zullen niet meer worden uitgekeerd. Zo schat de vakvereniging in. Waarschijnlijk gebeurt dat ook niet als er een doorstart komt. Inmiddels hebben zich wel meerdere overnamekandidaten zich bij de curator gemeld, zo weet ProFri. Van Rooij: “Of het daadwerkelijk tot een doorstart komt is moeilijk te voorspellen, want er is veel concurrentie onder de groothandels en horecaondernemers hebben snel een nieuwe leverancier nodig.”

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees berichtOud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

BOER&NLekker en platform Lokalist bundelen krachten

Samenwerken - Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten, met een nieuwe focus op de zakelijke markt. Beide partijen willen met de samenwerking een ‘one-stop shop’ inrichten voor retail, catering en horeca voor directe inkoop bij lokale duurzame boeren.

Lees bericht


De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid