Organisaties doen beroep op horeca om regels na te leven


Bonden en horecasector akkoord met nieuw cao

Oproep – Houd je aan de regels, die dringende oproep doen de Horeca Alliantie en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aan alle horecaondernemers. De heropening kan alleen succesvol zijn als iedereen zich aan de regels houdt.

De beide belangenorganisaties komen met het dringende verzoek na overleg met minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Beide partijen hebben de ministers beloofd er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de achterban de regels naleeft.

De Horeca Alliantie en Koninklijke Horeca Nederland hebben maandagavond laat nog overleg gehad met de ministers. De belofte van de brancheorganisaties was een voorwaarde voor de versoepelingen die het kabinet naar alle waarschijnlijkheid vanavond bekend zal maken. "Om vandaag het definitieve besluit te kunnen nemen, was die toezegging van ons nodig", zegt Frans van Rooij namens de Horeca Alliantie. 

De Horeca Alliantie en KHN doen daarom een dringende oproep aan heel de horeca om de voorwaarden voor heropening te respecteren, na te leven, te controleren en zo nodig te handhaven. Van Rooij van de Horeca Alliantie: "Anders lijden straks de goeden onder de kwaden. Als de komende weken het onvoldoende naleven van de maatregelen het straatbeeld is, dan zal dat gevolgen hebben bij het volgende weegmoment."

Dit zijn de verwachte regels bij de heropening van de horeca:

- De horeca mag open van 05.00 tot 22.00 uur (afhalen en bezorgen blijft na sluitingstijd toegestaan);

- Gasten moeten in het bezit zijn van het Corona Toegangsbewijs (CTB) en dit moet gecontroleerd worden bij binnenkomst;

- Verplichte placering, waarbij de afstand tussen de verschillende tafels 1,5 meter moet zijn;

- Mondkapje is verplicht voor iedereen die niet aan tafel zit.

Het volgende weegmoment zal over drie weken plaatsvinden. Het kabinet is voornemens om dan eerst de maatregelen voor het thuisbezoek en het thuiswerkadvies te versoepelen. Daarna wordt er pas naar andere versoepelingen gekeken.

De Horeca Alliantie zorgt zo snel mogelijk voor een aangepast protocol, die weer te vinden zal zijn op veiliguitindehoreca.nl.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht


Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid