Overname van Avandis door Refresco afgerond


Overname – De twee cocktailbedrijven Lucas Bols  en De Kuyper Royal Distillers hebben de verkoop van Avandis aan Refresco afgerond. Dit hebben de partijen in een gezamenlijke verklaring maandag bekendgemaakt. Avandis is een fabrikant van alcoholische dranken in Nederland.

De partijen hebben aangekondigd dat ze op 11 oktober 2022 een overeenkomst zijn aangegaan over de verkoop van Avandis aan Refresco. Nu de overname is voltooid, breidt Refresco zijn aanbod aan klanten in de alcoholcategorie uit, als aanvulling op de bestaande capaciteiten voor sterke drank in Europa. Naast de verkoop van Avandis, sloten Lucas Bols en De Kuyper ook een langlopende contractproductieovereenkomst, waardoor Refresco kon investeren en het bedrijf kon uitbreiden.

De productiefaciliteit van Avandis in Zoetermeer wordt nu onderdeel van het Refresco-netwerk, zo laat Refresco weten, dat al meer dan 70 productiefaciliteiten in Europa, Noord-Amerika en Australië heeft. Met deze uitbreiding versterkt Refresco zijn positie als wereldwijde onafhankelijke aanbieder van drankoplossingen voor merkklanten en toonaangevende retailers. Daarnaast komt Refresco weer een stap dichter bij het waarmaken van haar ambitie van ‘Onze Drankjes Op Elke Tafel’.

Het integratieproces is direct begonnen, waarbij onderdeel is dat Avandis zal worden omgedoopt tot Refresco.

Bron: Refresco/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Team Products van De Kuyper wijzigt naam

Naamswijziging - Dochteronderneming van De Kuyper Royal Distillers, Team Products wijzigt met ingang van 1 mei 2024 haar naam. Team Products zal verder gaan als DCS Solutions (Dutch Cream & Spirits Solutions). Met deze wijziging zal het bedrijf zich beter kunnen profileren als aanbieder van B2B-oplossingen in zowel de productie van alcoholische emulsies als spirits.

Lees bericht



Lucas Bols neemt alcoholvrij gedistilleerd merk Fluère over

Overname - Lucas Bols, verkoper van gedistilleerde dranken neemt het van origine Nederlandse merk Fluère over. Fluère is een merk voor alcoholvrije gedistilleerde dranken, een markt die momenteel sterk groeit. Lucas Bols wordt per 1 januari 2023 100% eigenaar van het merk, dat verkocht wordt in meer dan 20 landen.

Lees bericht




CFO Joost de Vries verlaat in 2020 Lucas Bols

Vertrek - Na bijna 15 jaar werkzaam te zijn geweest als CFO van Lucas Bols heeft Joost de Vries laten weten dat hij in de loop van 2020 de onderneming zal verlaten. De Vries heeft besloten zijn carrière in toezichthoudende en adviserende rollen te willen voortzetten. Tot en met het einde van het huidige boekjaar (tot en met 31 maart 2020) zal De...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid