Pastarestaurant Vapiano maakt mogelijk doorstart


Gemiddelde besteding bij restaurantketen is 115 euro, bij Vapiano (€48) en Ekmekci (€49) zijn Nederlanders gemiddeld het minste kwijt

Doorstart - De restaurants van Vapiano in Nederland maken mogelijk een doorstart. Een woordvoerder zou dat hebben bevestigd tegenover de Telegraaf.

De pizza- en pastaketen Vapiano  ging begin mei failliet, nadat het moederbedrijf in de financiële problemen was gekomen. In Nederland vielen de Vapiano-vestigingen onder VAP Nederland, dat een masterfranchiseovereenkomst had met Duitsland. De Nederlandse vestigingen hadden het vanaf het begin moeilijk, ook omdat de locaties op plaatsen waren gevestigd waar de horecadruk groot was.

Volgens  het bericht op de Telegraaf heeft de curator op 15 mei goedkeuring gegeven voor een doorstart van de keten. De bedoeling is dat de negen locaties na 1 juni , in overeenstemming met de richtlijnen voor de horeca, weer opengaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Van der Valk neemt meerderheidsbelang in Dunkin’

Formulenieuws - Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. VDVI ziet de deelneming als een belangrijke stap in het verder verbreden van de hospitality dienstverlening. Voor Dunkin’ in Nederland en België betekent de samenwerking een fase van verdere groei.

Lees bericht


Nederlanders besteden €2,2 miljard bij restaurantketens

Onderzoek - De grootste Nederlandse restaurantketens trokken het afgelopen jaar 6,8 miljoen bezoekers. Zij besteedden gemiddeld €115 tijdens hun bezoek en gaven gezamenlijk in totaal €2,2 miljard uit bij deze ketens. Nederlanders van 18 tot 34 jaar gaven aanzienlijk minder uit (€97) dan 50-plussers (€131). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

Lees bericht

Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Lees bericht

Houben Worstenbrood maakt doorstart

Doorstart – Bart Houben, eigenaar van Houben Worstenbrood maakt bekend dat het bedrijf een doorstart heeft gemaakt. Houben maakte de herstart van zijn bedrijf in Eindhoven, na het eerdere faillissement, bekend via linkedin.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid