Peter van Mourik opvolger Peter de Ries bij MAXXAM


Peter van Mourik opvolger van Peter de Ries bij inkooporganisatie MAXXAM

Benoeming - Peter van Mourik (56) treedt begin oktober in dienst van de Inkoopvereniging MAXXAM CV. Hij volgt daar begin volgend jaar Peter de Ries op als Algemeen Directeur. MAXXAM is de grootste inkoopvereniging in de Foodservice /Out-of-Homemarkt.

Van Mourik is nu Directeur Klant & Formule bij PLUS Retail. Het bedrijf dat onlangs fuseerde met COOP. Zijn kennis en ervaring, zeker ook op inkoopvlak bij Schuitema en C1000, sluiten aan bij de uitdagingen en ambities die MAXXAM heeft als inkoopvereniging in deze markt. Bij inkooporganisatie MAXXAM zijn de groothandel Makro Nederland, Bidfood Nederland, Hanos Nederland, Horesca, Lekkerland Nederland en de Vereenigde Hollandsche Compagnie (VHC).

Peter de Ries zegt blij te zijn met de komst van zijn naamgenoot om zijn werk bij MAXXAM voort te zetten. De dynamiek in de Out-of-Homemarkt is alleen maar toegenomen na alle recente ontwikkelingen en prijsverhogingen. Ook de strategie van MAXXAM zal in dat kader de komende jaren moeten worden aangescherpt. Naar eigen zeggen heeft MAXXAM daar onder Peter de Ries al een begin meegemaakt, maar is het aan Peter van Mourik de taak daar verder invulling aan geven.

Bron: MAXXAM/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


Sportproducten XXL Nutrition bij 220 Shell-locaties

Petrol – Shell gaat op 220 tankstationlocaties de eiwitproducten verkopen van XXL Nutrition. Dat heeft René van der Zel van XXL Nutrition donderdag bekend gemaakt. Sport- en eiwitproducten worden steeds vaker als assortimentsuitbreiding ingezet bij tankstations.

Lees bericht

EuroParcs opent onbemande shops op vakantieparken

Vakantieparken – EuroParcs gaat tot het einde van dit jaar in totaal tien onbemande parkshops openen op vakantieparken verspreid over Nederland. Bezoekers kunnen in de winkels de belangrijkste dagelijkse boodschappen halen en bij een zelfscankassa afrekenen.

Lees bericht



‘Meer aanbod proteïne drinks & bars binnen tankstations’

Ontwikkeling – Steeds vaker worden de tankstationsgezien als aankoop- en verkoopkanaal van proteïne drinks & bars. Ook de tankstationmaatschappijen zelf en de groothandels geloven in deze relatief nieuwe categorie. De Haan Minerale Oliën doet een test met het sterk groeiende merk XXL op een aantal locaties en ook groothandel Lekkerland heeft een aantal producten opgenomen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid