Picnic komt met eigen duurzame eieren


Online supermarkt - Picnic bezorgt vanaf volgende week eieren uit eigen stal. De eieren hebben het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en heten de Eitjes van Picnic. De eieren van online supermarkt Picnic voldoen aan de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid. De kippen scharrelen rond op een boerderij in Ewijk die gerund wordt door Kipster. Ze leven in een ruime stal met een vrije uitloop naar buiten, waar ze minimaal acht uur per dag rond kunnen scharrelen. Omdat kippen van oorsprong bosdieren zijn staat in de vrije uitloop extra beschutting in de vorm van bomen, struiken en schuiltafels, zo laat het bedrijf weten. Drie sterren Picnic haalt de bestaande eieren met ingang van volgende week uit de digitale schappen, waardoor in één keer 85 procent van de eieren drie sterren van het Beter Leven keurmerk heeft. De laatste 15 procent wordt dit jaar uitgefaseerd. “Naast duurzaamheid vinden we ook dierenwelzijn heel belangrijk”, zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. “ Iedereen is daarom welkom op de boerderij in Ewijk. Muller: "Juist als online supermarkt willen we openheid geven over de herkomst van onze producten.” De Eitjes van Picnic worden in de aanloop naar Pasen voor het eerst bezorgd en zijn in het begin nog iets kleiner dan normaal, omdat de kippen nog jong zijn. Naarmate de kippen ouder worden groeit het formaat van de eieren. Bron: @FoodClicks Online supermarkt - Picnic bezorgt vanaf volgende week eieren uit eigen stal. De eieren hebben het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en heten de Eitjes van Picnic. De eieren van online supermarkt Picnic voldoen aan de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid. De kippen scharrelen rond op een boerderij in Ewijk die gerund wordt door Kipster. Ze leven in een ruime stal met een vrije uitloop naar buiten, waar ze minimaal acht uur per dag rond kunnen scharrelen. Omdat kippen van oorsprong bosdieren zijn staat in de vrije uitloop extra beschutting in de vorm van bomen, struiken en schuiltafels, zo laat het bedrijf weten. Drie sterren Picnic haalt de bestaande eieren met ingang van volgende week uit de digitale schappen, waardoor in één keer 85 procent van de eieren drie sterren van het Beter Leven keurmerk heeft. De laatste 15 procent wordt dit jaar uitgefaseerd. “Naast duurzaamheid vinden we ook dierenwelzijn heel belangrijk”, zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. “ Iedereen is daarom welkom op de boerderij in Ewijk. Muller: "Juist als online supermarkt willen we openheid geven over de herkomst van onze producten.” De Eitjes van Picnic worden in de aanloop naar Pasen voor het eerst bezorgd en zijn in het begin nog iets kleiner dan normaal, omdat de kippen nog jong zijn. Naarmate de kippen ouder worden groeit het formaat van de eieren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Lees bericht


Assortiment Foodello inmiddels op 1000 producten

Online supermarkt - Een nieuwe mijlpaal voor online supermarkt Foodello. Hun assortiment omvat inmiddels 1000 restproducten die nog prima in orde zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid, om te verkopen aan consumenten. Foodello heeft als missie het verminderen van voedselverspilling.

Lees bericht

Pieter Pot bespaart 3 miljoen verpakkingen in 2022

Online supermarkt – Verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot heeft in 2022 ruim 3 miljoen verpakkingen bespaard. Dat is het grootste aantal sinds de oprichting in 2019. Onlangs nog voegde Pieter Pot ook Autodrop en Oldtimers toe aan het verpakkingsvrije assortiment. Voor volgend jaar wil het bedrijf verdubbelen, onder andere door gekoelde producten in circulaire verpakking mee te nemen.

Lees bericht

‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht


Online supermarkt Picnic verwelkomt miljoenste klant

Bezorgsupermarkt – Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn één miljoenste klant verwelkomd. Gelukkige was Sjamke Verdonk en haar gezin uit Wervershoof in Noord-Holland. Picnic bezorgt nu met ruim 1500 elektrische bezorgwagentjes dagelijks vanuit 67 hubs de boodschappen in ruim 170 Nederlandse plaatsen op de 999.999 andere adressen.

Lees bericht

Picnic plant honderden bomen bij start Rotterdamse voedselbos

Online supermarkt – Ruim tweehonderd klanten, collega’s en partners van Picnic hebben zaterdag met het planten van 1500 bomen de aftrap gegeven voor het voedselbos van de online supermarkt in de Schiebroekse Polder, aan de Noordrand van Rotterdam. De komende jaren worden er nog duizenden bomen geplant op het terrein van twee hectare groot. Het voedselbos is het eerste dat geplant...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid