PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington


De vegan Beef Wellington van PLNT

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

PLNT loopt graag voorop in het bieden van innovaties in deze plantaardige markt en ontwikkelt regelmatig producten voor partners die in willen spelen op de steeds grotere vraag naar plantaardige gerechten. De Vegan Beef Wellington past in die ontwikkeling.

Beef Wellington is een gerecht dat is bedacht door een van de koks van veldheer en staatsman Arthur Wellesly, volgens PLNT. Als hertog van Wellington versloeg hij Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo. Om hem te eren bereidde de kok dit gerecht met runderossenhaas en werd het ook naar hem vernoemd. Inmiddels is het een klassieker die voornamelijk gemaakt en gegeten wordt rond de feestdagen.

Crisp

Pasen is dus bij uitstek geschikt voor de introductie, omdat er dan vaak gegeten wordt in familiekring met vleeseters en niet-vleeseters. Vanuit deze gedachte heeft PLNT deze vegan variant van Beef Wellington ontwikkeld. Het gerecht is verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp en later dit jaar ook bij andere bedrijven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid