PLUS en Coop voortaan één bedrijf


Alle COOP-winkels worden in drie jaar tijd omgebouwd naar PLUS

Supermarkten - De fusie tussen PLUS en Coop, die afgelopen september 2021 werd aangekondigd, is nu bekrachtigd. Vanaf maandag vormen de twee supermarkten samen één nieuwe coöperatie onder de naam PLUS.

Plus wordt de derde grootste servicesupermarkt van Nederland met een landelijk netwerk van 550 winkels en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. Met de benoeming van het bestuur van PLUS U.A. en de Raad van Commissarissen van PLUS Holding is het bestuurlijke fundament van de nieuwe coöperatie verstevigd. De komende periode krijgt de fusie geleidelijk aan vorm. Het ombouwen van Coop winkels naar PLUS is een belangrijk onderdeel van die operatie.

Vanaf nu bestaat de directie van de nieuwe organisatie uit:

- Duncan Hoy (algemeen directeur)

- Fred Bosch (financieel directeur)

- Mayte Oosterveld (operationeel directeur)

- Björn Bertrand (directeur vastgoed)

- Maarten Ebben (directeur winkeloperatie Coop)

- Murad Kiran (directeur ICT)

- Gerard Koning (commercieel en marketing directeur Coop)

- Eric Leebeek (commercieel directeur PLUS)

- Edwin Linssen (directeur winkelorganisatie PLUS)

- Peter van Mourik (marketing directeur PLUS)

- Judith Peters (directeur HR)

- John Uffing (directeur ondernemerszaken)

- Rowell Versleijen (directeur supply chain)

De Raad van Commissarissen en het bestuur van de coöperatie bestaan uit:

- Harry Bruijniks (voorzitter)

- Maartje Frederiks

- Tjerk Hooghiemstra

- Karin Janssen

- Alfred Koehoorn

- Han Kolff

- Cornelis Trommel

- Harold van Velzen

- Edwin Versluis

PLUS is een sterke en vertrouwde formule met een hoge klantwaardering en is in de zomer van 2021 uitgeroepen tot Beste supermarkt van Nederland. Bovendien is PLUS al zeven jaar achtereen verkozen tot ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland. De start van het nieuwe jaar is tevens het startschot voor de integratie van beide bedrijven in de nieuwe coöperatie. Voor de ombouw van de Coop winkels naar PLUS wordt circa drie jaar uitgetrokken.

Bron: Plus/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht


Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht

Groei Fairtrade-producten zorgt voor hogere premie boeren

Impact - Boeren en werknemers in Afrika, Azië & Latijns-Amerika hebben in 2022 een hogere premiebijdrage ontvangen van Fairtrade Nederland. De uitgekeerde premie lag vorig jaar 16% hoger dan het jaar er voor. De verhoging was mogelijk door de groei van het aantal Fairtrade-producten in Nederland.

Lees bericht

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Lees bericht


Supermarktondernemer Nico de Witt verruilt Plus voor Jumbo

Supermarkt - Nico de Witt, supermarktondernemer van een grote Plus in Beek-Ubbergen, heeft overeenstemming bereikt met Jumbo over een nauwe samenwerking, met als doel de regiofunctie van zijn supermarkt te versterken. De Witt geldt als belangrijk uithangbord van Plus, maar zet de Plus-formule eind 2025 aan de kant en kiest ervoor om vanaf dan Jumbo-franchiser te worden.

Lees bericht

PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid