PLUS en Coop voortaan één bedrijf


Alle COOP-winkels worden in drie jaar tijd omgebouwd naar PLUS

Supermarkten - De fusie tussen PLUS en Coop, die afgelopen september 2021 werd aangekondigd, is nu bekrachtigd. Vanaf maandag vormen de twee supermarkten samen één nieuwe coöperatie onder de naam PLUS.

Plus wordt de derde grootste servicesupermarkt van Nederland met een landelijk netwerk van 550 winkels en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. Met de benoeming van het bestuur van PLUS U.A. en de Raad van Commissarissen van PLUS Holding is het bestuurlijke fundament van de nieuwe coöperatie verstevigd. De komende periode krijgt de fusie geleidelijk aan vorm. Het ombouwen van Coop winkels naar PLUS is een belangrijk onderdeel van die operatie.

Vanaf nu bestaat de directie van de nieuwe organisatie uit:

- Duncan Hoy (algemeen directeur)

- Fred Bosch (financieel directeur)

- Mayte Oosterveld (operationeel directeur)

- Björn Bertrand (directeur vastgoed)

- Maarten Ebben (directeur winkeloperatie Coop)

- Murad Kiran (directeur ICT)

- Gerard Koning (commercieel en marketing directeur Coop)

- Eric Leebeek (commercieel directeur PLUS)

- Edwin Linssen (directeur winkelorganisatie PLUS)

- Peter van Mourik (marketing directeur PLUS)

- Judith Peters (directeur HR)

- John Uffing (directeur ondernemerszaken)

- Rowell Versleijen (directeur supply chain)

De Raad van Commissarissen en het bestuur van de coöperatie bestaan uit:

- Harry Bruijniks (voorzitter)

- Maartje Frederiks

- Tjerk Hooghiemstra

- Karin Janssen

- Alfred Koehoorn

- Han Kolff

- Cornelis Trommel

- Harold van Velzen

- Edwin Versluis

PLUS is een sterke en vertrouwde formule met een hoge klantwaardering en is in de zomer van 2021 uitgeroepen tot Beste supermarkt van Nederland. Bovendien is PLUS al zeven jaar achtereen verkozen tot ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland. De start van het nieuwe jaar is tevens het startschot voor de integratie van beide bedrijven in de nieuwe coöperatie. Voor de ombouw van de Coop winkels naar PLUS wordt circa drie jaar uitgetrokken.

Bron: Plus/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

Lees bericht


ACM keurt fusie PLUS en COOP goed

Supermarkten - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de fusie tussen PLUS en COOP goedgekeurd. Dat hebben beide partijen gezamenlijk woensdag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de transactie op korte termijn worden afgerond.

Lees bericht

Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie

Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Lees bericht

Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid