Postillon Bunnik heeft eerste 24-uurs corona-teststraat


Hotels – Nu de Postillion Hotels tijdelijk zijn gesloten is door algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar gekeken welke bijdrage zijn hotels kunnen leveren in het bestrijden van het coronavirus. De oplossing heeft hij gevonden door de parkeergelegenheden open te stellen als locatie voor een teststraat. De locatie Bunnik is de eerste, waar mensen zich 24-uur per dag kunnen laten testen.

Nietsdoen past niet bij ons, laat Ginjaar weten. ‘Niet bij mij en ook niet bij mijn team. Nu wij tijdelijk gesloten zijn blijven we zoeken naar manieren om een actieve bijdrage te leveren aan het bestrijden van het coronavirus. Sinds gisteren is daarom de parkeerplaats van onze vestiging in Bunnik uitgerust met een (commerciële) 24-uurs corona teststraat,’ aldus de algemeen directeur.

De vestigingen in Amersfoort, Arnhem, Deventer en Dordrecht en de parkeergarage van Postillion Hotel Amsterdam volgen binnenkort. De teststraten zijn vooralsnog de eerste coronateststraten in hun soort, voegt Ginjaar er aan toe.

Postillion Hotels is vanaf het begin van de coronacrisis bezig geweest met het bedenken van antwoorden en oplossingen. Eerder organiseerde de hotelorganisatie in juni als eerste een 1,5 meter congres. Bij de laatste aanscherping van de coronamaatregelen voor de horeca besloot het hotel de deuren tijdelijk te sluiten, omdat een gezonde exploitatie niet mogelijk was, maar om het aantal reisbewegingen te beperken. Met het inrichten van de teststraten wil het hotelbedrijf weer een actieve bijdrage leveren aan de oplossing van de coronapandemie. In de teststraten kunnen - per locatie - zo’n 150 tests per dag worden verwerkt. De locaties kunnen opschalen naar duizenden tests per dag. Naast de parkeergarage en parkeerterreinen stelt het Postillion ook voorzieningen voor testers en kantoorruimtes ter beschikking.

Postillion Hotels heeft de teststraten opgezet in samenwerking met World Health Laboratories (WHL).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht


Ginjaar (Postillion Hotels) stapt uit publieke debat na grimmige kritiek

Hotels – Bijna twee jaar lang presenteerde algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels na afloop van elke persconferentie of kabinetsmededeling over de bestrijding van de coronapandemie een filmpje waarin hij inging op het door de overheid geformuleerde coronabeleid. Hij gaf daarin aan hoe Postillion daar op een positieve manier mee omging. Daaraan is nu een einde gekomen omdat de toon...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid