Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food


Alle grote merken zijn tegenwoordig aanwezig op de PLMA

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

PLMA-president Peggy Davies: “Ons impactvolle wereldwijde evenement biedt een dynamisch tweedaags platform voor meer dan 28.000 private label professionals uit 120 landen om verbinding te maken, te sourcen en te groeien”. De deelnemende bedrijven vertegenwoordigen tal van producten bestaande uit verse, diepgevroren en gekoelde levensmiddelen, droge kruidenierswaren en dranken, maar ook non-foodcategorieën, waaronder cosmetica, gezondheid en schoonheid, huishouden en keuken, tuinbenodigdheden, huishoudelijke artikelen en meer. Ook de foodservicemarkt krijgt steeds meer aandacht op de PLMA.

Diverse producttrends zijn te signaleren op de beursvloer, zoals producenten met:

- Duurzame claims – 39%

- Dieetbehoeften – 31%

- Veganistisch, plantaardig en vegetarisch – 22%

- Biologisch – 26%

Een vast onderdeel van de beurs is de ruimte die wordt geboden voor innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten. Deze ruimte staat bekend als de Idea Supermarket. Deze speciale ruimte bevat private label-assortimenten van 64 supermarkten, hypermarkten, discounters, speciaalzaken en drogisterijen over de hele wereld. Hier vindt ook de New Product Expo plaats, met meer dan 500 nieuwe producten die door exposanten zijn ontwikkeld. Bovendien zal er een tentoonstelling zijn met winnende producten van retailers die in 2024 een International PLMA Salute to Excellence Award hebben gewonnen voor private label-innovatie.

Bron: PLMA/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Online bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria

Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht

Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht


Leev wil vaart maken met verduurzaming

Verduurzamen - Het biologische merk Leev heeft zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen gesteld. Het merk dat voedzame alternatieven voor ontbijt, lunch en tussendoortjes levert, is sinds begin dit jaar klimaatneutraal in haar eigen operatie. Leev streeft nu naar 35% reductie in haar zogenaamde Scope 3 emissies in 2030. Tevens is het bezig met het behalen van het B Corp certificaat.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid