Rabobank organiseert Food Waste Challenge voor horeca


Voedselverspilling  - Rabobank wil werk maken van de voedselverspilling in de horeca en schrijft daarvoor een Food Waste Challenge uit. Doelstelling is dat 300 horecabedrijven binnen hun eigen bedrijf of organisatie voedselverspilling tegen gaan en meetbare resultaten laten zien. Momenteel verdwijnt in de horeca jaarlijks gemiddeld ruim 51 miljoen kilo aan voedsel in de afvalbak. Dat is 14% van de totale Nederlandse voedselverspilling. De Rabobank wil samen de stichting Samen tegen Voedselverspilling kijken hoe de horecabedrijven door efficiënter om te gaan met hun inkoop, met ook met de opslag en bereiding van voedsel het onnodig verspillen van voedsel tegen kunnen gaan. De Food Waste Challenge, die hiervoor is opgezet, duurt zes weken. Bedrijven of ketens die mee willen doen kunnen zich inschrijven tot 27 september. Estée Strooker, Nederlandse chef-kok en partner van de Rabobank, is met haar restaurant ’t Amusement in Arnhem de eerste deelnemer van de Food Waste Challenge. Zij geeft vrijdag tijdens het evenement Lekker Uden het startschot voor de uitdaging. Naast Strooker hebben Doloris’ rooftop restaurant, Bilderberg Hotels, Brasserie de Conversatie Uden, Holiday Inn Amsterdam, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en Mercure Hotels in Amsterdam West, Zwolle en Nijmegen hun deelname bevestigd. Begeleiding Tijdens de Food Waste Challenge krijgen horecaondernemers begeleiding van experts van Wastewatchers en Hotelschool The Hague. Door efficiënter om te gaan met inkoop, opslag en bereiding van voedsel kunnen zij kilo’s afval voorkomen en daarmee zowel de uitstoot van CO2 reduceren als geld besparen. Een horecaondernemer die 300 kg voedsel per jaar bespaart, kan rekenen op ruim 2300 euro minder kosten en 600 kg minder CO2-uitstoot, zo laat de Rabobank weten. De advalbesparingen van alle deelnemende horecabedrijven worden bijgehouden. De resultaten daarvan worden tijdens de Horecava begin volgend jaar bekendgemaakt. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling  - Rabobank wil werk maken van de voedselverspilling in de horeca en schrijft daarvoor een Food Waste Challenge uit. Doelstelling is dat 300 horecabedrijven binnen hun eigen bedrijf of organisatie voedselverspilling tegen gaan en meetbare resultaten laten zien. Momenteel verdwijnt in de horeca jaarlijks gemiddeld ruim 51 miljoen kilo aan voedsel in de afvalbak. Dat is 14% van de totale Nederlandse voedselverspilling. De Rabobank wil samen de stichting Samen tegen Voedselverspilling kijken hoe de horecabedrijven door efficiënter om te gaan met hun inkoop, met ook met de opslag en bereiding van voedsel het onnodig verspillen van voedsel tegen kunnen gaan. De Food Waste Challenge, die hiervoor is opgezet, duurt zes weken. Bedrijven of ketens die mee willen doen kunnen zich inschrijven tot 27 september. Estée Strooker, Nederlandse chef-kok en partner van de Rabobank, is met haar restaurant ’t Amusement in Arnhem de eerste deelnemer van de Food Waste Challenge. Zij geeft vrijdag tijdens het evenement Lekker Uden het startschot voor de uitdaging. Naast Strooker hebben Doloris’ rooftop restaurant, Bilderberg Hotels, Brasserie de Conversatie Uden, Holiday Inn Amsterdam, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en Mercure Hotels in Amsterdam West, Zwolle en Nijmegen hun deelname bevestigd. Begeleiding Tijdens de Food Waste Challenge krijgen horecaondernemers begeleiding van experts van Wastewatchers en Hotelschool The Hague. Door efficiënter om te gaan met inkoop, opslag en bereiding van voedsel kunnen zij kilo’s afval voorkomen en daarmee zowel de uitstoot van CO2 reduceren als geld besparen. Een horecaondernemer die 300 kg voedsel per jaar bespaart, kan rekenen op ruim 2300 euro minder kosten en 600 kg minder CO2-uitstoot, zo laat de Rabobank weten. De advalbesparingen van alle deelnemende horecabedrijven worden bijgehouden. De resultaten daarvan worden tijdens de Horecava begin volgend jaar bekendgemaakt. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht



InstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid