Recordaantal bezoekers bij Gastvrij Rotterdam
Beurzen – De 7e editie van Gastvrij Rotterdam trok volgens de organisatie 16.303 vakbezoekers. Een stijging van 14,3% ten opzichte van de editie vorig jaar en het hoogste aantal ooit. Naast diverse ‘themapleinen’ kende de horecabeurs zo’n 150 wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties. Bij de vakwedstrijden ook finales, zoals de World Cup Oyster Opening, de Nederland Finale van de Bocuse d'Or, de Young Chef Award, de AD Gouden Pollepels en Het Glazen Kalf. De beurs werd afgelopen maandag officieel geopend door Thérèse Boer en Herman den Blijker. Nieuwe themapleinen dit jaar waren het Horeca Netwerk Meet up Paviljoen, het Cocktails & Beans Paviljoen en het Vegan Taste Lab. Winnaar van de Nederlandse finale Bocuse d’Or werd Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. En chefkok Anti Lepik uit Estland wist bij de Oyster Opening Wold Cup 2019 te imponeren door in een tijd van 2.34 minuten 30 dertig platte Zeeuwse oesters vakkundig te openen. Gastvrij Rotterdam 2020 De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 21 tot en met woensdag 23 september 2020 in Rotterdam Ahoy. Bron: @FoodClicks Beurzen – De 7e editie van Gastvrij Rotterdam trok volgens de organisatie 16.303 vakbezoekers. Een stijging van 14,3% ten opzichte van de editie vorig jaar en het hoogste aantal ooit. Naast diverse ‘themapleinen’ kende de horecabeurs zo’n 150 wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties. Bij de vakwedstrijden ook finales, zoals de World Cup Oyster Opening, de Nederland Finale van de Bocuse d'Or, de Young Chef Award, de AD Gouden Pollepels en Het Glazen Kalf. De beurs werd afgelopen maandag officieel geopend door Thérèse Boer en Herman den Blijker. Nieuwe themapleinen dit jaar waren het Horeca Netwerk Meet up Paviljoen, het Cocktails & Beans Paviljoen en het Vegan Taste Lab. Winnaar van de Nederlandse finale Bocuse d’Or werd Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. En chefkok Anti Lepik uit Estland wist bij de Oyster Opening Wold Cup 2019 te imponeren door in een tijd van 2.34 minuten 30 dertig platte Zeeuwse oesters vakkundig te openen. Gastvrij Rotterdam 2020 De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 21 tot en met woensdag 23 september 2020 in Rotterdam Ahoy. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Appetijt onderdeel van Meinders Catering
Overname – Vanaf 1 september wordt Appetijt Natuurvoeding & Gezondheid onderdeel van Meinders Catering. Dat laat het cateringbedrijf in Badhoevedorp weten.
Lees berichtWFA en Gastvrij Rotterdam gaan weer samenwerken
Vakbeurzen - The Wine and Food Association (WFA) en Gastvrij Rotterdam kondigen een langdurige samenwerking aan. Tijdens de horecabeurs in Rotterdam zal WFA in het Proefschrift Theater het programma organiseren en coördineren.
Lees berichtEerste vrouwelijke chef bij finale Bocuse d’Or
Vakwedstrijden - Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een selectieronde geplaatst voor de finale. Met een primeur: het is voor het eerst dat een vrouwelijke chef het wedstrijdtoneel betreedt in de geschiedenis van Nederlandse finales van Bocuse d’Or.
Lees berichtVegitalian opent eerste locatie in Rotterdam
Formulenieuws – Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam; op 12 juni opent Vegitalian de eerste locatie in de Maasstad aan de Schiedamse Vest.
Lees berichtSligro opnieuw Founding Partner Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - Sligro Food Group heeft niet alleen haar deelname bevestigd, maar zich ook weer gecommitteerd als Founding Partner aan Gastvrij Rotterdam. Het aantal Founding Partners komt daarmee op 14. Sligro zal deelnemen samen met Heineken.
Lees berichtOnline bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria
Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.
Lees bericht