Reductie in voedselverspilling van 55% bij Van der Valk Arnhem


Voedselverspilling – 55 procent besparing in voedselverspilling heeft Van der Valk Hotel in Arnhem gerealiseerd met hulp en adviezen van WasteWatchers. De reductie werd behaald bij de ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten. De wens van opdrachtgever Bart van der Valk aan WasteWatchers bij het begin van het project was simpel geweest; hij wilde minder voedselverspilling in zijn Hotel Arnhem. In een periode van vier maanden werd het keukenteam gefaciliteerd met het uitvoeren van metingen op voedselverspilling en kreeg het team van WasteWatchers de inzichten en de middelen om de verspilling aan te pakken. Het hard gekookte eitje Verrassend genoeg is het hard gekookte eitje in het ontbijtbuffet een van de producten die het meest wordt verspild. Dat komt omdat in de keuken de populariteit van het ochtendeitje wordt overschat. Die constatering zorgde er voor dat het keukenteam opzoek ging naar een alternatief voor het eitje. Een aanpak die ook voor andere producten werd toegepast. Die inzichten leidden tot een systeem van een drietrapsraket schrijft WasteWatchers in een analyse van bewustwording, inzicht en invulling. Het keukenteam kon door de inzichten veel beter anticiperen op de behoeften bij de gasten van de buffetten. Ecologisch resultaat Het zorgde niet alleen voor minder voedselverspilling bij Van der Valk, maar ook voor een mooi ecologisch resultaat. Minder voedselverspilling zorgt namelijk ook voor minder verspilling van grondstoffen en energie, dus zowel in geld als milieuimpact werden goede zaken gedaan. Met name de parameter ‘kg CO2’ werd minder, die gebruikt wordt om de verspilling in kaart te brengen. De totale reductie bij Hotel Arnhem staat, volgens WasteWatchers, gelijk aan het terugbrengen van 12.8 ton kg CO2. Deze 12.8 ton kg CO2 is vergelijkbaar met het produceren van 6.400 kg groenten en fruit, het opwekken van 27.826 kWh groene stroom of het rijden van 109.401 km in een auto met bouwjaar 2019. Bron: WasteWatchers/@FoodClicks Voedselverspilling – 55 procent besparing in voedselverspilling heeft Van der Valk Hotel in Arnhem gerealiseerd met hulp en adviezen van WasteWatchers. De reductie werd behaald bij de ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten. De wens van opdrachtgever Bart van der Valk aan WasteWatchers bij het begin van het project was simpel geweest; hij wilde minder voedselverspilling in zijn Hotel Arnhem. In een periode van vier maanden werd het keukenteam gefaciliteerd met het uitvoeren van metingen op voedselverspilling en kreeg het team van WasteWatchers de inzichten en de middelen om de verspilling aan te pakken. Het hard gekookte eitje Verrassend genoeg is het hard gekookte eitje in het ontbijtbuffet een van de producten die het meest wordt verspild. Dat komt omdat in de keuken de populariteit van het ochtendeitje wordt overschat. Die constatering zorgde er voor dat het keukenteam opzoek ging naar een alternatief voor het eitje. Een aanpak die ook voor andere producten werd toegepast. Die inzichten leidden tot een systeem van een drietrapsraket schrijft WasteWatchers in een analyse van bewustwording, inzicht en invulling. Het keukenteam kon door de inzichten veel beter anticiperen op de behoeften bij de gasten van de buffetten. Ecologisch resultaat Het zorgde niet alleen voor minder voedselverspilling bij Van der Valk, maar ook voor een mooi ecologisch resultaat. Minder voedselverspilling zorgt namelijk ook voor minder verspilling van grondstoffen en energie, dus zowel in geld als milieuimpact werden goede zaken gedaan. Met name de parameter ‘kg CO2’ werd minder, die gebruikt wordt om de verspilling in kaart te brengen. De totale reductie bij Hotel Arnhem staat, volgens WasteWatchers, gelijk aan het terugbrengen van 12.8 ton kg CO2. Deze 12.8 ton kg CO2 is vergelijkbaar met het produceren van 6.400 kg groenten en fruit, het opwekken van 27.826 kWh groene stroom of het rijden van 109.401 km in een auto met bouwjaar 2019. Bron: WasteWatchers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rotterdams Urban Winery lanceert wijn van geredde druiven

Wijn - Met de lancering van Rotterdam Urban Winery's eerste circulaire wijnen heeft het merk een revolutionaire stap gezet in de wereld van duurzame wijnproductie en het tegengaan van voedselverspilling. Deze wijnen, gemaakt van tafeldruiven die anders in de afvalbak zouden belanden, zetten een nieuwe standaard voor duurzaamheid en innovatie in wijnproductie.

Lees bericht


Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht

Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht


Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid