Restaurant krijgt waarschuwing omdat het de deuren voor publiek opende


Het aantal stoppers is met 9.593 6% hoger dan vorig jaar juli

Coronamaatregelen – De Kiet in Eindhoven heeft een waarschuwing gekregen omdat het bbq-restaurant zondagavond ondanks de coronamaatregelen toch de deuren opende voor publiek.

Volgens een bericht van het Eindovens Dagblad hadden de twee ondernemers genoeg van de lockdown en wilden zij niet langer toekijken hoe hun zaak afstevende op een mogelijk faillissement. In een videoboodschap op facebook hadden zij melding gemaakt dat het restaurant de deuren zondagavond weer ging openen. Volgens het bericht op de site van ED zat het restaurant rond 20.40 uur ramvol.

De ondernemers zijn van mening dat je als ondernemer  geen vrijheid gaat krijgen, maar dat je het moet nemen. Zij wilden niet langer toekijken hoe horecaondernemers genoodzaakt zijn hun personeel te ontslaan en wilden met hun opening een ondernemersdaad stellen. Na bezoek van de politie hebben zij de deuren toch maar weer dicht gesloten. Bij overtredingen van de coronamaatregelen, zeker bij herhaling, kan een gemeente besluiten tot een forse boete en de horecalocatie voor langere tijd te sluiten, ook voor afhalen en bezorgen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid