Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten


Raymond Wilders van Formitable (l) en Xavier Zeitoun van Zenchef

Samenwerking - Het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef gaan hun krachten bundelen. Door de samenwerking kunnen beide partijen efficiënter innoveren en hun eigen marktpositie in Europa verstevigen.

Beide bedrijven hebben streven er naar om in 2025 gezamenlijk 35.000 restaurants met technologische oplossingen te ondersteunen. In deze fase van de samenwerking opereren beide marktleiders nog zelfstandig, waarbij Raymond Wilders (Formitable) en Xavier Zeitoun (Zenchef) aanblijven als CEO’s. Op termijn zullen zij hun samenwerking verder uitbreiden en hebben zij de ambitie om het grootste platform voor restaurants in Europa te worden. “De restaurantbranche heeft zich sinds Covid enorm geëmancipeerd”, zegt Wilders. “Restaurants over de hele wereld zien nu het ware potentieel van hun merk. Tegelijkertijd staat er opnieuw een crisis voor de deur. Door nu onze krachten te bundelen met Zenchef kunnen we restaurateurs op de lange termijn veel beter ondersteunen met duurzame groei voor hun bedrijf.”

Europese ambities

Samen beschikken de softwaremakers over een netwerk van 11.000 restaurants. Het partnerschap faciliteert de groei van zowel Formitable als Zenchef in belangrijke markten zoals Duitsland, België en de Scandinavische regio. “Onze samenwerking met Formitable is een natuurlijke volgende stap in onze missie om de Europese leider op het gebied van restauranttechnologie te worden”, zegt Zeitoun. “Onze gecombineerde bedrijven zullen een grotere positieve impact hebben op de restaurantbranche dan afzonderlijk.”

Table

Formitable is het groeiplatform voor restaurants, en helpt momenteel meer dan 3500 klanten hun gastervaring te verbeteren en duurzaam te groeien met loyaliteits- en reserveringsoplossingen. Formitable is marktleider met 150.000 gebruikers in Nederland. Het bedrijf is verder actief in heel Europa, met een sterke focus gericht op groei in Denemarken, Zweden, België en Duitsland. Toprestaurants als ***Geranium (Worlds Best 50 nummer 1 van dit jaar), ***De Librije en **Coda gebruiken Formitable’s producten. In 2021 werd Table gelanceerd, een app waarmee gebruikers restaurants kunnen volgen, nieuwe culinaire ervaringen kunnen ontdekken en reserveren.

Bron: Formitable’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid