REWE test nieuw onbemand shopconcept


Nieuw onbemand shopconcept Josefs BOX van REWE voor winkelarme gebieden

Buitenland – Het Duitse REWE is volop bezig met innoveren als het gaat bemande en onbemande convenience stores. De meest recente test die het bedrijf is gestart is ‘Josefs BOX’ in Oberfrankische gemeente Pettstadt.

REWE test daar een onbemand shopconcept met lokale producten voor stadswijken of buitengebieden. De shop in Pettstadt is bedoeld om de toekomstige voorziening van vers voedsel en dagelijkse producten in de gemeente van 2.000 inwoners te garanderen. Het testconcept is een zogenaamde ‘walk-in store’, zo laat het bedrijf weten. Op een verkoopoppervlakte van zo'n 39 vierkante meter kan de klant lokaal, zonder personeel, zeven dagen per dag, 24 uur per dag winkelen. Klanten kunnen kiezen uit een assortiment van ongeveer 700 artikelen voor alle dagelijkse benodigdheden, van appels tot tandenborstels. Afrekenen vindt plaats bij een self-checkout, met een EC- of creditcard.

Onlangs presenteerde REWE ook een nieuw onbemand convenience shopconcept in Berlijn. Langs de snelwegen en binnensteden heeft de REWE-groep verschillende gemakswinkels. Lekkerland Nederland maakt onderdeel uit van REWE.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht


REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Eerste onbemande REWE Pick&Go winkel geopend

Buitenland – De Duitse supermarktorganisatie REWE heeft na het openen van twee hybride testwinkels in Keulen en Berlijn, nu ook de eerste volledig onbemande REWE Pick&Go geopend. In de winkel aan de Karlstraße in München kunnen klanten winkelen zonder fysiek af te hoeven rekenen.

Lees bericht



REWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid