Roermondse horeca draagt bedrijfssleutels over aan gemeente
Actie – Maandagochtend draagt horecaondernemer Wim Cox symbolisch alle sleutels over van alle horecazaken in Roermond aan wethouder Angely Waajen van die gemeente. De Limburgse horecaondernemers zijn klaar met alle coronamaatregelen en willen meer steun.
Maandagmiddag om 14.00 is ook de actiedag van de Nederlandse horeca en evenementensector in Den Haag. De actie om maandagochtend de sleutels in te leveren stelt de ondernemers ook in de gelegenheid hun ongenoegen in Den Haag kenbaar te maken. Horecaman Wim Cox doet dat namens het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Roermond. KHN is ook initiatiefnemer van de protestactie op het Malieveld in Den Haag aanstaande maandag.
De horecabedrijven in Nederland en ook die in Roermond, zijn er klaar mee de deuren dicht te moeten houden zonder enig perspectief. Na de eerste golf is de horeca elf weken dicht geweest en nu na de tweede golf zijn de locaties inmiddels al weer acht weken dicht. Een vooruitzicht wanneer de ondernemers hun deuren weer mogen openen is er niet. Inmiddels hebben de ondernemers ook al hun reserves aangesproken. Meer steun en duidelijkheid wanneer zij hun zaken weer mogen opendoen is wat zij nu willen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtEventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees bericht