'Roomijs populairder bij Nederlanders dan softijs'


IJs met chocolade is een populaire combinatie / Foto bij: Deliveroo

Onderzoek – Nederlanders zijn gek op ijs, maar sommige ijsvarianten hebben toch de voorkeur. Zo is roomijs (40%) de favoriete ijssoort is, gevolgd door een hoorntje softijs (30%) en op de derde plek sorbetijs (17%). Dit bleek uit onderzoek van maaltijdenplatform Deliveroo onder 1000 Nederlanders.

Op z’n tijd een ijsje vindt 90% van de Nederlanders geen enkel punt en doet dat dan ook. Opvallend is dat het populaire waterijsje toch lager op de lijst uitkomt. Slechts 6,4 procent van de ondervraagden gaf aan graag een waterijsje te eten.

Voorkeurssmaken

Wanneer Nederlanders voor een bolletje roomijs kiezen, is dat vaak in combinatie met chocolade. Chocolade ijs is namelijk de ultieme favoriet, gevolgd door stracciatella. Op de derde plaats staat een populaire nieuwkomer, namelijk Oreo. Het liefst eten Nederlanders hun ijs van een hoorntje, zonder verdere toppings. Degene die wel voor een topping gaan kiezen het liefste voor chocoladesaus.

Bijten versus likken

Over hoe je een ijsje eet , leven verschillen onder de ijseters. Om duidelijkheid te brengen, legde Deliveroo deze vraag voor aan de respondenten. Eenkleine meerderheid gaf aan hun ijsje te likken (48%), terwijl vier op de tien Nederlanders hun tanden graag in het ijs zet (42%).

14 augustus

Wanneer je ijs eet, is ook meegenomen. Uit het onderzoek bleek dat de helft van de ondervraagden (50,3%) het liefst het hele jaar door ijs eet, bestellen de meeste Nederlanders toch het vaakst een ijsje in de warme zomer maanden. Zo heeft Deliveroo zelfs een favoriete dag kunnen aanwijzen, uit de besteldata bleek namelijk dat gemiddeld genomen het meeste ijs wordt besteld op 14 augustus.

Eindhoven

Van alle Nederlandse steden is er één stad die met stip op nummer een staat als het gaat om grootste ijsliefhebbers en dat is Eindhoven. Eindhovenaren bestellen het meeste ijs van iedereen, gevolgd door Amsterdammers. Daarnaast bleek dat inwoners uit Breda ook een ijsje niet kunnen weerstaan, waardoor zij op de derde plaats komen te staan van steden met de meeste ijsbestellingen per inwoner.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht




‘Voor het lekkerste ijs moet je naar IJs van Co in Apeldoorn’

Onderzoek - IJsbolletjes variëren in kwaliteit en in grootte. Gemiddeld wordt 1,75 euro gerekend voor een bolletje ijs, waarbij de meeste bolletjes tussen de 1,40 en 2,20 kosten. Prijsverschillen zijn er ook. Het goedkoopste bolletje ijs is 40 cent, terwijl voor de duurste 3 euro moet worden neergelegd. En voor het lekkerste ijs moeten we naar Apeldoorn.

Lees bericht

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid