Samenwerking voor duurzame en gezonde dranken gestart


Foto bij: Protein Competence Center

Samenwerking – Op initiatief van het Protein Competence Centre (PCC) zijn de bedrijven Royal Cosun, AVEBE, The Coca-Cola Company, WFBR, NIZO, Van Hall Larenstein en Hanzehogeschool Groningen een publiek-private samenwerking begonnen om de complexe interactie tussen eiwitten en vezels van verschillende oorsprong te onderzoeken. Doel van de samenwerking is dranken te ontwikkelen met een hoge voedingswaarde.

Naar verwachting zal de vraag naar eiwitten in 2050 hoger zijn dan de planeet kan leveren en dit noodzaakt de agro-foodsector om dringend op zoek te gaan naar alternatieven, zo vinden de samenwerkende bedrijven en instellingen. Vandaar dat zij een project zijn gestart met als doel om de vezel-eiwit interactie te ontrafelen en de toepasbaarheid hiervan naar een hoger plan te tillen. Uiteindelijk moet deze zoektocht  leiden tot meer duurzame en gezonde dranken.

Voor de levensmiddelenindustrie betekent dit dat zij meer gebruik gaan maken van alternatieve eiwitbronnen. Het gaat dan om de inzet van meer plantaardige bronnen in plaats van dierlijke. Ook gaat de groep zich richten om de reststromen in de productie meer te verduurzamen, door efficiënter gebruik te maken van eiwitrijke afvalstromen. Uitgangspunt moet daarbij zijn dat  vrijwel de volledig reststroom voor de voedselproductie wordt gebruikt. Bovendien willen de samenwerkende partijen zich meer gaan richten op sterkere innovatieve groei van plantaardige dranken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coca-Cola lanceert nieuw wereldwijd merkplatform ‘Real Magic’

Campagne - The Coca-Cola Company lanceert Real Magic: een nieuw wereldwijd merkplatform voor het Coca-Cola trademark. Het merk onthult daarnaast de ‘Hug’, een nieuw perspectief op het iconische Coca-Cola logo. De vernieuwingen worden ondersteund met de wereldwijde campagne ‘One Coke Away From Each Other’.

Lees bericht


Suiker Unie gaat energieneutraal produceren

Duurzaam - Cosun Solar Park Puttershoek wordt nog dit jaar gerealiseerd. Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, geeft aan dat de duurzame energiecentrale ervoor zorgt dat haar specialiteitenfabriek in Puttershoek volledig energieneutraal wordt. Daarnaast wordt een deel van de groene stroom aan het net geleverd.

Lees bericht

Royal Cosun benoemt Chris Deen tot CEO Aviko

Benoeming - Royal Cosun is voornemens Chris Deen (52) met ingang van 15 januari 2020 te benoemen als CEO van Aviko en lid van de concerndirectie van Cosun. Deen heeft volgens Aviko een uitstekende staat van dienst in algemeen management in foodservice, voedingsingrediënten en retail.  Zo was Deen eerder CEO van Bakkersland en was hij daarvoor werkzaam in diverse posities binnen Sara...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid