Schouten Europe lanceert verbeterde plantaardige tonijn


De nieuwe plantaardige tonijn van Schouten Europe verwerkt in een salade

Introductie - Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe introduceert deze maand een volledig vernieuwde plantaardige tonijn. Het product is geschikt voor onder meer maaltijd- en smeersalades, wraps, kant-en-klaarmaaltijden en als topping op pizza of flammkuchen.

Enkele jaren geleden bracht Schouten al een plantaardige variant van tonijn op de markt. De nieuwe versie is volgens Product Manager Annemiek Vervoort een flinke stap vooruit: “We hebben een grote verbeterstap weten te zetten in de textuur en de smaak. We verwachten dat dit product nog beter voldoet aan de verwachtingen van de consument.”

Classics-lijn

De introductie maakt deel uit van Schouten’s bredere strategie om de zogenoemde Classics-lijn, de producten die vlees of vis nabootsen, verder te verbeteren. Vervoort: “Wanneer we deze producten steeds beter maken, neemt de consumentenacceptatie toe. Want waarom zou je een product dat minstens zo lekker, gezonder, duurzamer én vaak goedkoper is, niet vaker eten?”

De vegan tonijn is voorlopig uitsluitend koelvers verkrijgbaar in zakken van 3,5 kg of 1 kg met een houdbaarheid van minimaal drie maanden.

Bron: Schouten Europe/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schoonhoven krijgt een gezonde automatiek

Vendingatelier - Op vrijdag 18 juli opent in het centrum van Schoonhoven een nieuw foodconcept, het atelier van Jan Dros, lekker eten! Deze onbemande automatiek focust zich volledig op gezonde, dagverse maaltijden. Zeven dagen per week kunnen klanten er terecht voor onder andere wraps, maaltijdsalades, sportvoeding, verse soepen en sappen.

Lees bericht



Wrapid maakt wraps met bodem tegen morsen

Bakkerij – Op de Bakkersvak deze week in Gorinchem werd een machine geïntroduceerd die tortilla’s of wraps maakt met een bodem. Het is dus een wrap die vrijwel niet morst bij het eten. De machine is in opdracht van Wrapid in Ede gebouwd door Rens Bakery Solutions in Sevenum.

Lees bericht




Bedrijven gaan productie tempeh in India stimuleren

Samenwerking - CFSS en Marel India gaan een strategische samenwerking aan om de productie van tempeh in India te stimuleren. Henk Schouten, CEO van Schouten Europe en initiatiefnemer van het Tempeh Today project en Jose Martin Javier, General Manager van Marel India ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU).

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid