Schouten Europe lanceert verbeterde plantaardige tonijn
Introductie - Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe introduceert deze maand een volledig vernieuwde plantaardige tonijn. Het product is geschikt voor onder meer maaltijd- en smeersalades, wraps, kant-en-klaarmaaltijden en als topping op pizza of flammkuchen.
Enkele jaren geleden bracht Schouten al een plantaardige variant van tonijn op de markt. De nieuwe versie is volgens Product Manager Annemiek Vervoort een flinke stap vooruit: “We hebben een grote verbeterstap weten te zetten in de textuur en de smaak. We verwachten dat dit product nog beter voldoet aan de verwachtingen van de consument.”
Classics-lijn
De introductie maakt deel uit van Schouten’s bredere strategie om de zogenoemde Classics-lijn, de producten die vlees of vis nabootsen, verder te verbeteren. Vervoort: “Wanneer we deze producten steeds beter maken, neemt de consumentenacceptatie toe. Want waarom zou je een product dat minstens zo lekker, gezonder, duurzamer én vaak goedkoper is, niet vaker eten?”
De vegan tonijn is voorlopig uitsluitend koelvers verkrijgbaar in zakken van 3,5 kg of 1 kg met een houdbaarheid van minimaal drie maanden.
Bron: Schouten Europe/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schoonhoven krijgt een gezonde automatiek
Vendingatelier - Op vrijdag 18 juli opent in het centrum van Schoonhoven een nieuw foodconcept, het atelier van Jan Dros, lekker eten! Deze onbemande automatiek focust zich volledig op gezonde, dagverse maaltijden. Zeven dagen per week kunnen klanten er terecht voor onder andere wraps, maaltijdsalades, sportvoeding, verse soepen en sappen.
Lees berichtPhilip Cok nieuwe CFO Schouten Europe
Benoeming - Schouten Europe heeft Philip Cok aangesteld als Chief Financial Officer (CFO). Met deze benoeming versterkt het familiebedrijf in plant-based producten haar directieteam.
Lees berichtWrapid maakt wraps met bodem tegen morsen
Bakkerij – Op de Bakkersvak deze week in Gorinchem werd een machine geïntroduceerd die tortilla’s of wraps maakt met een bodem. Het is dus een wrap die vrijwel niet morst bij het eten. De machine is in opdracht van Wrapid in Ede gebouwd door Rens Bakery Solutions in Sevenum.
Lees berichtNieuwe vezeltechnologie Schouten in plantaardige schnitzel
Introductie – Schouten Europe heeft een nieuwe, zelfontwikkelde vezeltechnologie toegepast ter vervanging voor getextureerde eiwitten in de plantaardige schnitzel. Naast een betere textuur voor vleeslijkende producten zorgt de innovatie ook voor een lagere milieu-impact.
Lees berichtSchouten introduceert plantaardige groentesnacks Groentebite
Introductie – Om kinderen meer groente te laten eten, introduceert het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe de Groentebites. Het gaat om groentesnacks in de vorm van hartjes, rondjes en sterretjes. De producten zijn zowel bestemd voor de retail, out-of-home als de food industrie kanaal.
Lees berichtBedrijven gaan productie tempeh in India stimuleren
Samenwerking - CFSS en Marel India gaan een strategische samenwerking aan om de productie van tempeh in India te stimuleren. Henk Schouten, CEO van Schouten Europe en initiatiefnemer van het Tempeh Today project en Jose Martin Javier, General Manager van Marel India ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU).
Lees bericht
