Selecta toont eerste crypto-compatible Smart Fridges


De Selecta-automaten voor crytomunten worden voor het eerst geïntroduceerd tijdens Solana Breakpoint

Vending - FoodTechbedrijf Selecta introduceert de eerste voedingsautomaten die betalingen met cryptomunten mogelijk maken. Die betalingen zijn mogelijk door een integratie met de betaaltechniek van Solana Pay.

De automaten worden voor het eerst geintroduceerd tijdens Solana Breakpoint, dat dit jaar plaatsvindt van 30 oktober tot 3 november in het Taets Art & Event Park in Zaandam. Het event bundelt de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voedingstechnologie en betalingen in de sector.

Solana Breakpoint

Solana Breakpoint is een bijeenkomst van blockchain-enthousiastelingen en techliefhebbers, waar de nieuwste ontwikkelingen voor deze betalingssystemen centraal staan. Als onderdeel van deze samenwerking heeft Selecta een innovatieve betalingsoplossing geïntegreerd in zijn Smart Fridges, waardoor bezoekers kunnen betalen met cryptocurrencies. Tijdens het event kunnen bezoekers gebruikmaken van zestien slimme koelkasten (Smart Fridges) in het Taets Art & Event Park, en zo genieten van een gevarieerd aanbod aan verse voeding en dranken.

Hoger niveau

Als FoodTech-bedrijf zet Selecta met de nieuwe betaalmogelijkheid een belangrijke stap om klassieke betaalmiddelen te verrijken met een moderne, gebruiksvriendelijke ervaring voor klanten. “Ons doel is om de consumentenervaring naar een hoger niveau te tillen", zegt Roland Ludwig, CTO/COO van Selecta. De introductie van cryptocurrency-betalingsopties op dit evenement is een primeur.

NFC

Om met crypto te betalen bij een Smart Fridge, kan een toestel worden gebruikt dat werkt via NFC, zoals een smartphone of smartwatch. Wie dat niet heeft, kan een smartphoneapp gebruiken die compatible is met een cryptoportefeuille. Daarnaast deelt Selecta tijdens het event Solana Pay-wristbands uit waarmee betaald kan worden.

Bron: Selecta/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsDunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht

Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht

Selecta en Vitamin Well gaan samenwerken in Europa

Samenwerking - Vendingspecialist Selecta en Vitamin Well, leverancier van functionele dranken en proteïnerepen, gaan samenwerken op de Europese markt. Selecta gaat in de automaten het aanbod gezonde producten uitbreiden met de producten van Vitamin Well

Lees bericht‘Tango Go Shops’ wil potentieel buurt en passant meer benutten

Petrol – De opening van twee onbemande  ‘Tango Go Shops’ eerder dit jaar zullen in het eerste kwartaal van 2024 worden geëvalueerd. Het bedrijf wil het potentieel van buurtbewoners en passanten nog verder optimaliseren. Dat laat Michael Romijn, Shop Performance Manager bij Tango, weten. De twee locaties zijn dan ongeveer een jaar open en op deze manier zijn ook alle seizoenen...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid