Shell Haerst wint titel ‘Lekkerste broodje langs de weg’


Petrol – Shell Haerst, gelegen aan de Rijksweg A28 in Zwolle, heeft de finale gewonnen van Sandwich Competition in Nederland. Het was voor het eerst dat Shell in samenwerking met Bakerstreet en Van Gelder deze competitie voor het lekkerste broodje langs de weg organiseerde.

De finale werd gehouden op 20 juni 2023 bij partner Van Gelder in Ridderkerk. Het team van Shell Haerst werd winnaar met hun sandwich ‘Chicken Kebab Tortilla’. Medio 2024 zal deze landelijk worden geïntroduceerd op alle Shell stations met een bakkerij in Nederland. Daarnaast gaat het team ook strijden tijdens de Horecava op het NK Lekkerste Wedstrijden. De Chicken Kebab Tortilla is een wrap gevuld met pulled chicken, tomatensambal, cheddarkaas, knoflooksaus en fijngesneden ijsbergsla. Het winnende broodje is door een vakjury op basis van inzendingen gekozen.

Internationaal

In Frankrijk vond de 2de editie van de Sandwich Competition plaats. Vorig jaar won het station Shell Béziers in het uiterste zuiden van Frankrijk met de ‘Sandwich Méditerranéen’, een sandwich met gegrilde groenten en feta. En ook in België en Luxemburg werd de competitie eerder dit jaar georganiseerd. Daar won Shell station Champoux in Besançon met de ‘Croissant Veggie’, een croissant met gegrilde paprika, gedroogde tomaat, geitenkaas en jonge spinaziebladen. In mei van dit jaar heeft de eerste Sandwich Competition van België en Luxemburg plaatsgevonden in Panelux, Luxemburg. Het winnende broodje was de ‘Sandwich Soleil’ van het station Shell Esch-Lallange. Tijdens die competitie won een sandwich met tonijn, groenten, ei en olijf.

De competitie wordt volgend jaar nog groter. Er worden nieuwe landen toegevoegd aan de jaarlijkse competitie. Voor de editie 2024 strijden niet alleen deelnemers uit Nederland tegen elkaar, maar ook tegen inzendingen uit Frankrijk, België en Luxemburg: de Sandwich Competition International.

Bron: Bakerstreet/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht
Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid