Shell opent ‘toekomstbestendig’ Shell Café langs A16


Het nieuwe Shell Café-concept bij Sandelingen Oost

Petrol - Shell heeft maandag 19 april het eerste ‘Shell Café’ geopend langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De inrichting en het assortiment van station Sandelingen Oost zijn volledig vernieuwd volgens het nieuwe concept van Shell. Het nieuwe concept straalt meer gastvrijheid uit en heeft een rustgevende, noordelijke ambiance, die ook wordt aangeduid als ‘hygge’.

“Gasten ervaren een heel andere beleving in het tankstation met het moderne Shell Café en geen traditionele pompshop”, aldus Hilmar van den Dool, General Manager Retail Shell en verantwoordelijk voor alle stations van het bedrijf in de Benelux en Frankrijk. “We bieden een ontspannen verblijf voor gasten die bijvoorbeeld ondertussen hun auto opladen.”

Mobiliteit veranderd

Shell zit middenin een transitie en ziet de wereld van mobiliteit ook in razend tempo veranderen. Een tankstation moet op die nieuwe situatie zijn ingericht. Het moet daarom een plek zijn, waar je wilt zijn in plaats van een plek waar je moet zijn. “Dat is hoe we aankijken tegen het station van de toekomst”, aldus Van den Dool. “In de veranderende wereld van mobiliteit gaan de shops van Shell een andere functie  vervullen. Het aandeel elektrische auto’s neemt toe en we zien dat mensen meer verspreid over de dag op weg gaan. Daar spelen we op in. Onze shops worden een ontspannen verblijfslocatie waar je letterlijk en figuurlijk even kunt opladen.”

Vers

Gasten worden bij binnenkomst verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Bij binnekomst direct de verse en nieuwe producten. Shell maakt daarmee de associatie met de open keuken. Gedurende de dag is er steeds een speciaal assortiment. Een briochebol met spiegelei en zalm, bijvoorbeeld, maar ook appeltaart van een meesterpatissier en warme maaltijden zoals de bowl met rendang-vlees en rijst. Er wordt ook meer gewerkt met lokale en veelal biologische producten. Naast complete, verse gerechten maken ook de luxe lunchbroodjes, snacks en zoete tussendoortjes deel uit van het assortiment.

Hygge

Belangrijk onderdeel van het nieuwe shopconcept van Shell is de koffie. Getrainde barista’s maken daarom verse koffie op basis van nieuwe ‘Shell Café’ koffieblends. Die koffie kan dan straks als de coronamaatregelen niet meer gelden gedronken worden in een modern zitgedeelte met een huiskamergevoel , maar waar je als gast ook even kunt rusten, werken of overleggen. De sfeer is ‘hygge’: warm en gezellig. Gasten met wat meer haast kunnen snel afrekenen bij de zelfscankassa’s, zelf koffie maken kan ook, en de 2theloo-toiletten zijn volledig vernieuwd.

Verdere uitrol

De Shell Café-formule wordt vanaf het derde kwartaal van dit jaar verder uitgerold op de snelweglocaties. Na Shell Sandelingen Oost zijn dat Shell ‘Den Ruygenhoek’ aan de A4 bij Rijsenhout en Shell ‘De Hackelaar’ aan de A1 bij Muiden. Over vijf jaar verwacht Shell dat de belangrijkste locaties in Nederland Shell Cafés zijn, de namen deli by Shell en deli2go zullen daarbij steeds vaker van de locatiegevels verdwijnen. Ondertussen blijft Shell ook investeren in snellaadpunten. Eind dit jaar telt Shell zo’n 250 Shell Recharge-laadpunten bij haar stations in Nederland.

Het Shell Café-logo
Een rustige ambiance bij het zitgedeelte (nu nog gesloten als gevolg van de coronamaatregelen)
De selfcheckouts maken een belangrijk onderdeel uit van het concept voor meer snelheid
Aandacht voor vers en een verrassend aanbod

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht


Shell opent tweede Shell Mobility Hub in Rotterdam

Tankstation – Shell opende recent de eerste Shell Mobility Hub in Den Haag, samen met Q-Park Nederland. Deze week werd een tweede geopend aan het Hofplein in Rotterdam. Deze locatie kent geen Shell Café zoals Den Haag, maar heeft wel een Shell Select en een Starbucks. Vooralsnog staan er in totaal 4 hubs gepland, er komen er dus nog twee bij.

Lees bericht


Shell zet met Haagse Mobility Hub stip aan de horizon

Formulenieuws – Shell heeft deze week de eerste van in totaal vijf geplande hub’s geopend. Met de Shell Mobility Hub  aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag laat Shell haar visie zien op de toekomstige mobiliteitsbehoefte. De oplaadlocatie voor elektrische voertuigen is in samenwerking met Q-park neergezet en heeft een shopconcept met werk- en verblijfsmogelijkheden voor buurt en reiziger.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid