Shoppers Mall of the Netherlands krijgen signaal bij te grote drukte


Foto bij: Bij te veel bezoek of onvoldoende afstand krijgen shoppers bij Westfield Mall of the Netherlands een bericht

Shopping mall - Westfield Mall of the Netherlands in Leidsenhage heeft in nauwe samenwerking met de winkeliers een aantal veiligheidsmaatregelen conform de richtlijnen van het RIVM doorgevoerd om het winkelen zo veilig mogelijk te maken. Zo wordt gebruik gemaakt van en uniek bezoekersmonitoringsysteem bij te grote drukte en een digitale stay safe tool. Deze innovatieve applicatie wijst voorbijgangers in het centrum er via het digitale scherm op wanneer zij te weinig afstand houden.

De twee systemen maken onderdeel uit van een compleet pakket aan maatregelen om het winkelen in de shopping mall veilig en hygiënisch te laten verlopen.  Unibail-Rodamco-Westfield (URW) is daarvoor een samenwerking aangegaan met Bureau Veritas. Doelsteloing is om de hygiëne en veiligheid van – uiteindelijk alle URW-locaties - naar een hoger plan te tillen, gebaseerd op de recentste aanbevelingen van gezondheidsinstanties. URW werkt hiervoor voor het eerst samengewerkt met epidemiologen.

De aanpassingen die nu gedaan zijn hebben betrekking op looproutes en hygiëne-afspraken wat betreft ‘tast’-punten, zoals toiletten, roltrappen, liften. Maar daarnaast ook signing om gasten te wijzen op de anderhalve meter afstand, rotondes op kruispunten in het winkelcentrum, tot dranghekken bij de ingang van de Jumbo foodmarkt. Ook zijn de doorgangen breder gemaakt , zijn wachtruimtes gecreëerd bij winkels en is beplanting aangebracht om de eenrichtingsstrategie in de gangpaden te verduidelijken.

Om het bezoek te reguleren zijn er ook diverse maatregelen genomen. Zo is het aantal parkeerplaatsen teruggebracht. Op P1 zijn 600 parkeerplaatsen tijdelijk niet in gebruik en bij P5 is het aantal plaatsen gereduceerd met 110 plaatsen. Een monitoringsysteem in de shopping mall registreert het aantal bezoekers en geeft ook wanneer er door het bezoek te dicht op elkaar wordt gelopen. Johan van Doorn, Shopping Centre Manager van Westfield Mall of the Netherlands: “Het centrum biedt voldoende ruimte om - in samenwerking met onze huurders en bezoekers - wachtrijen te creëren en om de gewenste sociale afstand maatregelen door te voeren. We roepen iedereen die naar ons centrum komt op om rekening met andere bezoekers en onze medewerkers te houden door de 1,5 meter afstand te respecteren.”

Druktekalender

De bezoekers van Westfield Mall of the Netherlands worden door het hele winkelcentrum duidelijk geïnformeerd over de huidige maatregelen en krijgen waar nodig aanwijzingen van medewerkers. Waarbij de nadruk wordt gelegd op het rekening houden met elkaar en het respecteren van de anderhalve meter afstand. Zodat er samen voor gezorgd kan worden dat winkelen op een gepaste manier mogelijk blijft. Daarnaast kunnen bezoekers zich vooraf thuis via de ‘druktekalender’ laten informeren over de rustige, drukkere en drukste winkelmomenten; en over welke winkels open zijn.

Digitale ‘stay safe’ tool

Samen met partner Ocean Outdoor heeft Westfield Mall of the Netherlands als eerste in Nederland de digitale stay safe tool. Deze applicatie wijst voorbijgangers in het centrum er via het digitale scherm op wanneer zij te weinig afstand houden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



RIVM ziet suikerinname door frisdranken snel dalen

Onderzoek - De totale suikerinname is in de periode 2019-2021 met 10,2% gedaald; dat is voor het grootste deel dankzij de daling van het suikergehalte in niet-alcoholische dranken. Nederlanders krijgen op die manier steeds minder suiker binnen via non-alcoholische dranken, zo blijkt uit een vorige week gepubliceerde Voedselconsumptiepeiling 2019-2021 (VCP) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Lees bericht


Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Congres - Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk.

Lees bericht



Raad voor Volksgezondheid neemt Frietmanifest in ontvangst

Actie – Maandag 1 november neemt directeur Stannie Driessen van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) het frietmanifest in ontvangst. In dit manifest wordt gesteld dat cafetaria’s, snackbars en frituurzaken niet de oorzaak zijn van de gezondheidsachterstand in Nederland. Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) wil met dit manifest tegenwicht bieden aan de gemeenten die nieuwe snackbars willen weren.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid