Sligro breidt elektrisch vervoer uit met eigen transportbedrijf


Bas van Heertum van BAS Trucks Veghel (rechts) overhandigt aan Koen Slippens van Sligro Food Group (links) de sleutels van de eerste volledig elektrische Renault vrachtauto

Groothandel – Sligro wil verder verduurzamen en het transport maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Zo belangrijk dat de groothandel daarvoor zelfs een eigen transportbedrijf opzet met eigen chauffeurs.

Vrijdag 9 juni werden de eerste van 25 nieuwe elektrische Renault vrachtwagens geleverd. Daarvoor nam CEO Koen Slippens van Sligro Food Group symbolisch de sleutels in ontvangst uit handen van Bas van Heertum van BAS Trucks Veghel.

Al enkele jaren wordt door Sligro geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor distributie naar de horeca in een stedelijke omgeving. Van kleine bestelauto en klassieke vrachtauto tot een geavanceerde wegtrein voor de binnenstad. Met de levering van deze vrachtwagens wordt een volgende stap gezet.

Speciaal

De vrachtwagens zijn speciaal gebouwd voor geconditioneerde leveringen aan horecabedrijven en bedrijfscateraars. De vrachtwagens gaan rijden naar Sligro-klanten binnen de Ring van Amsterdam. Later dit jaar worden nog eens 25 elektrische vrachtwagens geleverd en samen met de nu al aanwezige elektrische vrachtwagens kan de hoofdstad dan volledig elektrisch door Sligro beleverd worden. Daarmee is Sligro klaar voor de plannen van de stad Amsterdam waar vanaf 2025 uitstootvrije zones gelden voor onder andere nieuwe vrachtauto’s.

Eigen transportbedrijf

De nieuwe vrachtwagens worden ondergebracht in Sligro Food Group Transport, een nieuw bedrijfsonderdeel náást de vaste transportpartners waarmee al jaren wordt samengewerkt. Hiermee heeft Sligro zelf de regie over haar verduurzamingsambities, het tempo waarin die gerealiseerd worden en met welke middelen. De chauffeurs van de nieuwe elektrische vrachtwagens komen in dienst bij Sligro Food Group Transport.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht





CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid