‘Sligro en Simon Loos gaan emissievrij leveren in Amsterdam’


De EActros waarmee emissievrij in de milieuzone van Amsterdam bezorgd gaat worden

Groothandel - Sligro Food Group en Simon Loos zetten een volgende stap in de emissievrije bevoorrading van de hoofdstad. Vanaf donderdag wordt een volledig elektrische Mercedes-Benz eActros koelbakwagen ingezet voor de belevering van hotels, bars, restaurants, sportclubs en andere klanten van Sligro Food Group.

Met deze nieuwe aanwinst zorgen Simon Loos en Sligro Food Group voor een uitstootvrije bezorging binnen de milieuzone in Amsterdam. “We zijn enorm blij met dit nieuwe voertuig”, laat Yvonne Poels, manager Transport bij Sligro Food Group weten. “Het is een welkome aanvulling op de acht elektrische voertuigen van Simon Loos die we al in de hoofdstad hebben rondrijden.”

Voor Sligro Food Group gaat de elektrische truck voor relatief kortere afstanden de weg op. Daar is die ook zeer geschikt voor, volgens Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos. “In de binnenstad, waar je vaak remt en optrekt, profiteer je van het feit dat de wagen tijdens het remmen zijn eigen elektriciteit opwekt.”

Elektrisch hoogstandje

De 27-tons eActros is volledig elektrisch en daarmee emissievrij en muisstil. De truck heeft een 3-assig chassis met gestuurde naloopas. Met de batterijcapaciteit van 335 kWh is het mogelijk om ook met de gecombineerde diepvries en koelinzet onder alle omstandigheden een rijafstand van minstens 200 kilometer af te leggen. Tegelijkertijd verzorgt de batterij de voeding van de Frigoblock koelmachine.

Bron: Simon Loos/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsLichte daling jaaromzet Sligro ondanks groei vierde kwartaal

Groothandel – Ondanks een forse groei in het vierde kwartaal van 2021 is de jaaromzet van Sligro Food Group licht gedaald. De omzet kwam met €1.898 miljoen 2,5% lager uit dan de omzet ad €1.946 miljoen in 2020 een jaar eerder, ondanks de stijging van 21,5% in het vierde kwartaal van 2021 ten opzichte van vorig jaar.

Lees bericht

Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht

Omzet Sligro Food Group stijgt in derde kwartaal met 1,8%

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group nam in het derde kwartaal van 2021 met 1,8% toe ten opzichte van vorig jaar. De groothandel verkocht in Nederland en België in die periode totaal zo’n 556 miljoen aan producten. Deze toename was volledig autonoom. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2021 af met 9,8%.

Lees bericht


Sligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent...

Lees bericht

Omzet Sligro daalt in eerste kwartaal met bijna 40%

Groothandel –  Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2021 een omzet van €328 miljoen, een afname van €205 miljoen of 38,4% ten opzichte van de omzet van €533 miljoen in 2020. Dat meldt de groothandel uit Veghel vandaag in het kwartaalbericht.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid