‘Sligro en Simon Loos gaan emissievrij leveren in Amsterdam’


Sligro levert samen met Simon Loos ook emissievrij in de milieuzone van Amsterdam

Groothandel - Sligro Food Group en Simon Loos zetten een volgende stap in de emissievrije bevoorrading van de hoofdstad. Vanaf donderdag wordt een volledig elektrische Mercedes-Benz eActros koelbakwagen ingezet voor de belevering van hotels, bars, restaurants, sportclubs en andere klanten van Sligro Food Group.

Met deze nieuwe aanwinst zorgen Simon Loos en Sligro Food Group voor een uitstootvrije bezorging binnen de milieuzone in Amsterdam. “We zijn enorm blij met dit nieuwe voertuig”, laat Yvonne Poels, manager Transport bij Sligro Food Group weten. “Het is een welkome aanvulling op de acht elektrische voertuigen van Simon Loos die we al in de hoofdstad hebben rondrijden.”

Voor Sligro Food Group gaat de elektrische truck voor relatief kortere afstanden de weg op. Daar is die ook zeer geschikt voor, volgens Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos. “In de binnenstad, waar je vaak remt en optrekt, profiteer je van het feit dat de wagen tijdens het remmen zijn eigen elektriciteit opwekt.”

Elektrisch hoogstandje

De 27-tons eActros is volledig elektrisch en daarmee emissievrij en muisstil. De truck heeft een 3-assig chassis met gestuurde naloopas. Met de batterijcapaciteit van 335 kWh is het mogelijk om ook met de gecombineerde diepvries en koelinzet onder alle omstandigheden een rijafstand van minstens 200 kilometer af te leggen. Tegelijkertijd verzorgt de batterij de voeding van de Frigoblock koelmachine.

Bron: Simon Loos/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht
Sligro-M heropent vernieuwde groothandel in Brussel

Groothandel – Op donderdag 7 december 2023 is de volledig vernieuwde vestiging van Sligro-M in Brussel heropend. De openingshandeling werd gezamenlijk verricht door Laurent Nys (directeur van de vroegmarkt Mabru), Ludivine de Magnanville (voorzitter van de Federatie Horeca Brussel) en Pierre Kral (Sligro-M vestigingsmanager).

Lees bericht

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos over

Groothandel - Sligro Food Group gaat verder uitbreiden in het eigen transportbedrijf Sligro Food Group Transport. De groothandel laat weten samen met Simon Loos Transport en Koninklijke Euser te verwachten dat er overeenstemming komt over de overname van een deel van de transportactiviteiten van Simon Loos Transport voor Sligro. Daarnaast zal een deel overgaan naar Koninklijke Euser.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid