Sligro Food Group brengt bod uit op Metro-activiteiten België


Ingang van de Belgische Sligro-locatie bij Antwerpen

Groothandel – Sligro Food Group heeft een bod uitgebracht op de Metro-activiteiten in België als gevolg van de reorganisatie van Makro Cash & Carry bij onze zuiderburen. De groothandel uit Veghel had al eerder laten weten belangstelling te hebben.

Sligro had zich op 10 oktober jongstleden aangemeld bij de gerechtsmandatarissen als geïnteresseerde partij. Vandaag, dinsdag 15 november 2022, laat de Nederlandse groothandel weten ook een concreet bod te hebben uitgebracht. Voor alle duidelijkheid: het bod heeft géén betrekking op de Makro-winkels (B2C), maar uitsluitend op de Metro-groothandels in België (B2B).

Voorwaarden

Sligro geeft aan te hebben onderzocht onder welke voorwaarden de Metro-activiteiten te combineren zijn met die van Sligro Food Group. De Belgische gerechtsmandatarissen gaan dit nu verder bekijken en beoordelen. Dit proces gaat enige tijd in beslag nemen, laat Sligro weten. Over de inhoud van het bod doet Sligro Food Group verder geen mededelingen.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Update: 15-11-2022; 21:26

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Metro groothandelsactiviteiten naar Sligro’

Overname – Volgens onbevestigde berichten zou Sligro Food Group de groothandelsactiviteiten hebben overgenomen van het Belgische Metro. De Veghelse groothandel zou daarvoor een bod van 55 miljoen euro hebben neergelegd bij de Belgische curatoren.

Lees bericht


Tankshopbeurs laat weinig shopinspiratie zien

Petrol – De jaarlijks gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten toonde deze editie veel techniek en hardwaren, maar inspiratie voor de tankshop was er maar weinig. Slechts een handvol bedrijven lieten producten zien waar je in de tankshop wat mee kunt.

Lees bericht

Sligro-formule Plaza na rebranding klaar voor verdere groei

Formulenieuws - Plaza , een soft-franchise formule van Sligro, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Na een volledige rebranding gaan tientallen ondernemers, verspreid door het hele land, fris en eigentijds de toekomst tegemoet. De formule heeft ook een nieuwe slogan: ’Lekker bij ons. Plaza’.

Lees berichtSligro Haarlem heropent dinsdag 6 september

Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Lees bericht

Eerste PostNl Businesspoint bij Shell Serva Amersfoort

Petrol – De ruimte was er en de motivatie om iets meer met postbussen te doen was er. Na het faillissement van kantoorboekhandelsketen Office Center kwam er in de keistad ruimte voor een nieuw PostNL Businesspoint. Shell Serva in Amersfoort zag er brood in, maar wilde van de ruimte wel iets meer maken dan een ‘truttig puntje van PostNL’.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid