Sligro Food Group brengt bod uit op Metro-activiteiten België


In België beliep de omzettoename van de Sligro Food Group in 2023 75,4 procent

Groothandel – Sligro Food Group heeft een bod uitgebracht op de Metro-activiteiten in België als gevolg van de reorganisatie van Makro Cash & Carry bij onze zuiderburen. De groothandel uit Veghel had al eerder laten weten belangstelling te hebben.

Sligro had zich op 10 oktober jongstleden aangemeld bij de gerechtsmandatarissen als geïnteresseerde partij. Vandaag, dinsdag 15 november 2022, laat de Nederlandse groothandel weten ook een concreet bod te hebben uitgebracht. Voor alle duidelijkheid: het bod heeft géén betrekking op de Makro-winkels (B2C), maar uitsluitend op de Metro-groothandels in België (B2B).

Voorwaarden

Sligro geeft aan te hebben onderzocht onder welke voorwaarden de Metro-activiteiten te combineren zijn met die van Sligro Food Group. De Belgische gerechtsmandatarissen gaan dit nu verder bekijken en beoordelen. Dit proces gaat enige tijd in beslag nemen, laat Sligro weten. Over de inhoud van het bod doet Sligro Food Group verder geen mededelingen.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Update: 15-11-2022; 21:26

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Uitdagende tijden blijven Sligro parten spelen

Groothandel - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg € 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met € 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met € 2 miljoen toe tot € 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van € 1 miljoen.

Lees bericht

Feyenoord en Sligro verlengen samenwerking met 5 jaar

Samenwerking - Feyenoord Rotterdam N.V. en Sligro hebben het partnership met vijf jaar verlengd. De horecagroothandel is daarmee tot 1 juli 2029 als Official Food Partner aan de club verbonden. Ook blijft Sligro food- en non-foodproducten leveren aan De Kuip. Dat meldt Sligro Food Group.

Lees bericht

Foodservice groothandels verenigen zich in FSN

Groothandels – Zes groothandels in de foodservicesector hebben zich verenigd in een nieuwe branchevereniging genaamd Foodservice Nederland (FSN). FSN is aangesloten bij Ondernemend Nederland (ONL) en wordt voorgezeten door de oud-politicus Erik Ziengs. De bedrijven willen de foodservicesector een duidelijke stem richting politiek Den Haag geven.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid