Slimme, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’


Introductie – Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit systeem de horeca een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Gestart is er met het systeem in Rotterdam, per 1 juli.

Het systeem van de herbruikbare beker draagt bij aan een integrale aanpak en voorkomt het rondzwerven van afval rondom koffiehoeken (bedrijfs-)kantines, stadions, pret- en vakantieparken en dierentuinen. Uniek is dat de beker door een gepatenteerd ontwerp weinig materiaal vraagt, goed isoleert en 100% recyclebaar is. Ook voldoet de beker aan de Single Use Plastics (SUP)-wetgeving, de nieuwe EU-regelgeving die plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik vanaf 3 juli 2021 verbiedt. Piepschuim koffiebekers met deksel, plastic roerstaafjes en andere plastic producten voor eenmalig gebruiken mogen dan niet meer.

Vierde generatie en CMO Lyanne Paardekooper: “Nederlanders drinken elk jaar zo’n 225 miljoen koffies to-go1. Dit integrale herbruikbare beker-systeem helpt ons en onze klanten om een flinke stap te zetten van lineair naar circulair ondernemen. Een sterk wapen in de strijd tegen (zwerf-)afval, en CO2-uitstoot. Bij Paardekooper zien we hergebruik in combinatie met slimme systemen als de toekomst. Het systeem voor ‘on the go’ realiseren wij samen met de unieke technologie van circular tech start-up PackBack. Daarmee kunnen we de bekers met een QR-code makkelijk traceren in de keten en het terugbetalen van het statiegeld volledig digitaal faciliteren.”

Start in Rotterdam

De Zero Waste Cup is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij zes koffiezaken in Rotterdam: Picknick Rotterdam, Parqiet, Sajoer, Bertmans, Holy Ravioli en SLA. Paardekooper en PackBack voorzien de ondernemers achter deze zaken van de nodige voorraad herbruikbare bekers. De deelnemende horeca is herkenbaar aan speciaal ontworpen posters op de deur of winkelruit. Na de Maasstad zal de Zero Waste Cup ook in de rest van Nederland verkrijgbaar zijn.

Bron: Paardekooper/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

QSTA het nieuwe platform voor de vergeten boodschap

Platform - Op Gastvrij Rotterdam beleefde platform QSTA de feitelijke kick-off. Een landelijk platform dat producten rechtstreeks levert van fabrikant naar locatie. Al een half jaar is er proefgedraaid, vooral om de processen te finetunen en alle producten in te laden in het systeem. Nu is QSTA klaar om verder uit te rollen.

Lees berichtTikkie en Butlaroo gaan samenwerken voor horeca

Samenwerking – Betaalapp Tikkie en Butlaroo, marktleider op het gebied van QR-bestellen in de horeca, sluiten partnership om horeca contactloos bestellen én betalen via QR-code aan te bieden. Beide initiatieven zien de samenwerking als een oplossing voor de tijdsdruk en het personeelstekort in de horeca.

Lees bericht

Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht


Allereerste Fair Trade MSC tonijnsalades in Nederland

Introductie - De Amsterdamse food scale-up voor duurzame vis, Fish Tales, mede opgericht door seafoodchef en visexpert Bart van Olphen, komt als allereerste in Nederland met tonijnsalades die ook Fair Trade gecertificeerd is. Bovendien is de tonijn duurzaam gevangen en verwerkt. De Fish Tales tonijnsalades zijn er in twee varianten, een ‘gewone’ en een spicy salade .

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid