Slimme, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’


Zero Waste Cup bij NS is een van de verpakkingsconcepten van Paardekooper

Introductie – Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit systeem de horeca een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Gestart is er met het systeem in Rotterdam, per 1 juli.

Het systeem van de herbruikbare beker draagt bij aan een integrale aanpak en voorkomt het rondzwerven van afval rondom koffiehoeken (bedrijfs-)kantines, stadions, pret- en vakantieparken en dierentuinen. Uniek is dat de beker door een gepatenteerd ontwerp weinig materiaal vraagt, goed isoleert en 100% recyclebaar is. Ook voldoet de beker aan de Single Use Plastics (SUP)-wetgeving, de nieuwe EU-regelgeving die plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik vanaf 3 juli 2021 verbiedt. Piepschuim koffiebekers met deksel, plastic roerstaafjes en andere plastic producten voor eenmalig gebruiken mogen dan niet meer.

Vierde generatie en CMO Lyanne Paardekooper: “Nederlanders drinken elk jaar zo’n 225 miljoen koffies to-go1. Dit integrale herbruikbare beker-systeem helpt ons en onze klanten om een flinke stap te zetten van lineair naar circulair ondernemen. Een sterk wapen in de strijd tegen (zwerf-)afval, en CO2-uitstoot. Bij Paardekooper zien we hergebruik in combinatie met slimme systemen als de toekomst. Het systeem voor ‘on the go’ realiseren wij samen met de unieke technologie van circular tech start-up PackBack. Daarmee kunnen we de bekers met een QR-code makkelijk traceren in de keten en het terugbetalen van het statiegeld volledig digitaal faciliteren.”

Start in Rotterdam

De Zero Waste Cup is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij zes koffiezaken in Rotterdam: Picknick Rotterdam, Parqiet, Sajoer, Bertmans, Holy Ravioli en SLA. Paardekooper en PackBack voorzien de ondernemers achter deze zaken van de nodige voorraad herbruikbare bekers. De deelnemende horeca is herkenbaar aan speciaal ontworpen posters op de deur of winkelruit. Na de Maasstad zal de Zero Waste Cup ook in de rest van Nederland verkrijgbaar zijn.

Bron: Paardekooper/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duurzame Happy Meal speeltjes bij McDonald’s

Formulenieuws - Gasten van McDonald’s kunnen bij het Happy Meal kiezen voor een speeltje van Playmobil Wiltopia. De speeltjes vormen  onderdeel van de eerste duurzame lijn van Playmobil en zijn gebouwd rondom de natuur en wilde dieren. De speeltjes zijn gemaakt van PE Plastic, op een duurzame manier vervaardigd uit suikerriet.

Lees bericht

{if '1' == '1'}

Paardekooper presenteert tweede Duurzaamheidsverslag

Verpakkingen - Als aanjager van duurzaamheid binnen de verpakkingsindustrie zet Koninklijke Paardekooper Group in op een duurzamere toekomst. Het familiebedrijf presenteert daarom de tweede editie van het Duurzaamheidsverslag, waarin de organisatie aangeeft niet alleen de CO2-voetafdruk van de eigen organisatie te verminderen, maar ook die van hun klanten en partners.

Lees bericht

{if '2' == '1'}

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht

{if '3' == '1'}

‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’

Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.

Lees bericht

{if '4' == '1'}



{if '5' == '1'}

Mirjam Karmiggelt (GS1) wil foodservicesector aan tafel hebben

Achtergrond - Twee op drie Nederlandse MKB-bedrijven zijn onbekend met richtlijn om vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheid, meldde ABNAMRO onlangs. Het gaat bij deze rapportage over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die met ingang van 1 januari 2024 voor zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht is. Ook voor foodservicebedrijven. De overheid wil met de rapportage het zogenaamde ...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid