Slimme, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’
Introductie – Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit systeem de horeca een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Gestart is er met het systeem in Rotterdam, per 1 juli.
Het systeem van de herbruikbare beker draagt bij aan een integrale aanpak en voorkomt het rondzwerven van afval rondom koffiehoeken (bedrijfs-)kantines, stadions, pret- en vakantieparken en dierentuinen. Uniek is dat de beker door een gepatenteerd ontwerp weinig materiaal vraagt, goed isoleert en 100% recyclebaar is. Ook voldoet de beker aan de Single Use Plastics (SUP)-wetgeving, de nieuwe EU-regelgeving die plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik vanaf 3 juli 2021 verbiedt. Piepschuim koffiebekers met deksel, plastic roerstaafjes en andere plastic producten voor eenmalig gebruiken mogen dan niet meer.
Vierde generatie en CMO Lyanne Paardekooper: “Nederlanders drinken elk jaar zo’n 225 miljoen koffies to-go1. Dit integrale herbruikbare beker-systeem helpt ons en onze klanten om een flinke stap te zetten van lineair naar circulair ondernemen. Een sterk wapen in de strijd tegen (zwerf-)afval, en CO2-uitstoot. Bij Paardekooper zien we hergebruik in combinatie met slimme systemen als de toekomst. Het systeem voor ‘on the go’ realiseren wij samen met de unieke technologie van circular tech start-up PackBack. Daarmee kunnen we de bekers met een QR-code makkelijk traceren in de keten en het terugbetalen van het statiegeld volledig digitaal faciliteren.”
Start in Rotterdam
De Zero Waste Cup is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij zes koffiezaken in Rotterdam: Picknick Rotterdam, Parqiet, Sajoer, Bertmans, Holy Ravioli en SLA. Paardekooper en PackBack voorzien de ondernemers achter deze zaken van de nodige voorraad herbruikbare bekers. De deelnemende horeca is herkenbaar aan speciaal ontworpen posters op de deur of winkelruit. Na de Maasstad zal de Zero Waste Cup ook in de rest van Nederland verkrijgbaar zijn.
Bron: Paardekooper/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Strategische partnership Yespers en FruitMasters Ingredients
Samenwerking - Ontbijtproductenmerk Yespers en FruitMasters Ingredients kondigen tijdens de Verspillingsvrije Week een strategisch partnership aan. Het gaat om de realisatie van de eerste Total Value Fabriek ter wereld waar voedselverspilling wordt verminderd en sociale impact wordt vergroot.
Lees berichtSchiphol start samenwerking voor verduurzaming horeca
Luchthaven – Schiphol heeft samen met haar horecapartners een overeenkomst getekend om te werken aan een meer duurzame horecatoekomst op de luchthaven. Eén van de doelen is om in 2030 de CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van 2023, voornamelijk door 60% van het totaal verkochte aanbod van voedsel en zuivel plantaardig te maken.
Lees berichtCirculair snackmerk GRO breidt directieteam uit
Benoeming – Circulair snack- en fingerfoodmerk GRO wil haar groeiambities versnellen en heeft per 1 augustus Edwin Hak en Jesse ’t Lam aangetrokken als Managing Partner. Beiden investeren mee in de toekomst van het bedrijf. Deze buy-in maakt de weg vrij om samen met Wouter Muis en het team van GRO aan een nog grotere ambitie te werken.
Lees berichtRode Coca-Cola-kratten voortaan van 97% gerecycled plastic
Verduurzamen - Coca-Cola Europacific Partners Nederland laat weten dat de bekende rode kratten voortaan gemaakt zullen worden van 97% gerecycled plastic₁. Het gerecyclede materiaal bestaat uit 85% oude rode kratten en 15% gerecyclede tulpennetten. Om dit mogelijk te maken werkt de Coca-Cola bottelaar samen met de lokale recycler Healix en krattenproducent Schoeller Allibert.
Lees berichtVan Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtVitam vervangt koemelk standaard voor havermelk op Erasmus
Catering - Vanaf 6 mei 2024 start cateraar Vitam op de Erasmus Universiteit Rotterdam met het havermelkproject en serveren zij voortaan standaard havermelk in plaats van koemelk. Voor de havermelk betaalt de gast €2,42. Willen zij toch koemelk dan betalen zij daarvoor extra.
Lees bericht