Smaak van eten centraal bij Food Inspiration Days Outdoor


Evenement - Op dinsdag 20 en woensdag 21 juni vinden de Food Inspiration Days Outdoor ‘23 plaats. Onversterkt eten staat in de spotlights tijdens deze twee dagen rondom het thema ‘back to the flavor’. Het evenement wordt gehouden op Boerderij Engelenhove in Ede.

Food Inspiration Days Outdoor ‘23 wordt georganiseerd door Food Inspiration, het inspiratieplatform voor professionals in food en hospitality. Tijdens het event worden meer dan 1.200 professionals in food en hospitality verwacht, van maker tot marketeer.

Het programma bestaat uit trendwatchers, keynote) sprekers en chefs die hun inzichten delen op het gebied van de toekomst van smaak. Zo zijn de sterrenchefs Thijs Meliefste van restaurant Meliefste* en Niven Kunz van restaurant Triptyque op de dagen aanwezig, die speciaal voor dit event een gerecht bereiden met de ingrediënten van de boerderij van Remeker.

Ook ondernemer en pionier Jaap Korteweg, die De Vegetarische Slager oprichtte en nu bezig is met een nieuw project onder de naam Those Vegan Cowboys, laat zien hoe je op technologische wijze melk produceert zonder dat daar een koe aan te pas komt. Verder zijn er pop-up restaurants van onder andere SOIL Vegan Café (Amsterdam) en Humus X Hortense* (Brussel).

Bron: Food Inspiration Days/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever profiteert vooral van prijsverhogingen

Analyse – Unilever heeft mooie cijfers zien over het afgelopen half jaar en dus was AEX blij. Maar de winstgroei van 21% kwam toch vooral door prijsverhogingen, want in aantallen verkochte producten deed het internationale voedingsconcern het minder. Vooral in Europa.

Lees bericht


HelloFresh gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Samenwerking – Maaltijdboxleverancier HelloFresh en De Vegetarische Slager gaan langdurig samenwerken. Omdat de groep consumenten die minder vlees wil eten groeit, wil HelloFresh vaker een maaltijd aanbieden met een vleesvervanger. De Vegetarische Slager gaat die vleesvervangers verzorgen.

Lees bericht

Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid