Smaak van eten centraal bij Food Inspiration Days Outdoor
Evenement - Op dinsdag 20 en woensdag 21 juni vinden de Food Inspiration Days Outdoor ‘23 plaats. Onversterkt eten staat in de spotlights tijdens deze twee dagen rondom het thema ‘back to the flavor’. Het evenement wordt gehouden op Boerderij Engelenhove in Ede.
Food Inspiration Days Outdoor ‘23 wordt georganiseerd door Food Inspiration, het inspiratieplatform voor professionals in food en hospitality. Tijdens het event worden meer dan 1.200 professionals in food en hospitality verwacht, van maker tot marketeer.
Het programma bestaat uit trendwatchers, keynote) sprekers en chefs die hun inzichten delen op het gebied van de toekomst van smaak. Zo zijn de sterrenchefs Thijs Meliefste van restaurant Meliefste* en Niven Kunz van restaurant Triptyque op de dagen aanwezig, die speciaal voor dit event een gerecht bereiden met de ingrediënten van de boerderij van Remeker.
Ook ondernemer en pionier Jaap Korteweg, die De Vegetarische Slager oprichtte en nu bezig is met een nieuw project onder de naam Those Vegan Cowboys, laat zien hoe je op technologische wijze melk produceert zonder dat daar een koe aan te pas komt. Verder zijn er pop-up restaurants van onder andere SOIL Vegan Café (Amsterdam) en Humus X Hortense* (Brussel).
Bron: Food Inspiration Days/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Food100 maakt zes Foodhelden van 2024 bekend
Verkiezing - Tijdens een bijeenkomst met de 100 meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland maakte de Food100-vakjury de namen van zes innovators bekend die de titel Foodheld van het jaar mogen hebben. Deze voorlopers uit de Food100-lijst maakten dit jaar bijzonder veel indruk met hun werk om de Nederlandse voedselketen duurzamer, gezonder en socialer te maken.
Lees berichtCuli Pers Lunch laat weer tal van verrassingen zien
Event – Gefilterd en drinkbaar Noordzee water, plant-based sushi rolls, witbier met een vleugje mergel en een prijswinnende whisky van Hollandse bodem. Zo maar enkele getoonde producten op het culinaire event Culi Pers Lunch. Een jaarlijks feestje voor iedereen die van nieuw en lekker eten en drinken houdt.
Lees berichtDe Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger
Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?
Lees berichtDe Vegetarische Slager introduceert de Cordon Blij
Introductie – Ter gelegenheid van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel introduceert De Vegetarische Slager een vegan variant op de cordon bleu. De Cordon Blij biedt de bekende gelaagdheid van een knapperige buitenkant en een romige kern van vegan ham en plantaardige kaas.
Lees berichtFree From Food keert terug naar Amsterdamse Rai
Vakbeurzen - De Free From Food beurs keert dit jaar van 21 tot en met 22 november 2023 terug naar de RAI in Amsterdam. Deze editie telt de beurs ruim 250 exposanten met producten op het gebied van plantaardige, veganistische, gezonde, biologische, functionele en gezondheidsingrediënten.
Lees berichtEazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS
Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’
Lees bericht