Smaak van eten centraal bij Food Inspiration Days Outdoor


Evenement - Op dinsdag 20 en woensdag 21 juni vinden de Food Inspiration Days Outdoor ‘23 plaats. Onversterkt eten staat in de spotlights tijdens deze twee dagen rondom het thema ‘back to the flavor’. Het evenement wordt gehouden op Boerderij Engelenhove in Ede.

Food Inspiration Days Outdoor ‘23 wordt georganiseerd door Food Inspiration, het inspiratieplatform voor professionals in food en hospitality. Tijdens het event worden meer dan 1.200 professionals in food en hospitality verwacht, van maker tot marketeer.

Het programma bestaat uit trendwatchers, keynote) sprekers en chefs die hun inzichten delen op het gebied van de toekomst van smaak. Zo zijn de sterrenchefs Thijs Meliefste van restaurant Meliefste* en Niven Kunz van restaurant Triptyque op de dagen aanwezig, die speciaal voor dit event een gerecht bereiden met de ingrediënten van de boerderij van Remeker.

Ook ondernemer en pionier Jaap Korteweg, die De Vegetarische Slager oprichtte en nu bezig is met een nieuw project onder de naam Those Vegan Cowboys, laat zien hoe je op technologische wijze melk produceert zonder dat daar een koe aan te pas komt. Verder zijn er pop-up restaurants van onder andere SOIL Vegan Café (Amsterdam) en Humus X Hortense* (Brussel).

Bron: Food Inspiration Days/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger

Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?

Lees bericht


De Vegetarische Slager introduceert de Cordon Blij

Introductie – Ter gelegenheid van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel introduceert De Vegetarische Slager een vegan variant op de cordon bleu. De Cordon Blij biedt de bekende gelaagdheid van een knapperige buitenkant en een romige kern van vegan ham en plantaardige kaas.

Lees bericht

Free From Food keert terug naar Amsterdamse Rai

Vakbeurzen - De Free From Food beurs keert dit jaar van 21 tot en met 22 november 2023 terug naar de RAI in Amsterdam. Deze editie telt de beurs ruim 250 exposanten met producten op het gebied van plantaardige, veganistische, gezonde, biologische, functionele en gezondheidsingrediënten.

Lees bericht

Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht


Unilever profiteert vooral van prijsverhogingen

Analyse – Unilever heeft mooie cijfers zien over het afgelopen half jaar en dus was AEX blij. Maar de winstgroei van 21% kwam toch vooral door prijsverhogingen, want in aantallen verkochte producten deed het internationale voedingsconcern het minder. Vooral in Europa.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid