Smullers krijgt als eerste foodserviceformule het Beter Leven keurmerk


Op de foto: Femke Woudstra, Directeur Stationsmanagement & Exploitatie bij NS Stations en Marijke de Jong, Programmamanager Dierenbescherming, die het certificaat overhandigt aan Allan Henrich, CEO Lagardère Nederland

Formulenieuws - Smullers heeft als eerste foodserviceformule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik  gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Het keurmerk werd vandaag overhandigd bij de opening van de nieuwe Smullers-locatie in Eindhoven.

Smullers wil met deze stap de foodservice industrie laten zien dat het mogelijk is om op verantwoorde wijze een fastfoodconcept te exploiteren. Allan Henrich, CEO van Lagardère Nederland en eigenaar van Smullers: “Wij vinden het van belang om dierenwelzijn en duurzaamheidsdoelstellingen onderdeel te laten zijn van onze  bedrijfsvoering. Daarom zijn we er ook trots op dat onze vleessnacks het Beter Leven keurmerk mogen dragen. Steeds meer consumenten vragen om duidelijkheid over dierenwelzijn bij hun aankopen. Dit keurmerk draagt daar aan bij. Met deze stap zijn we dan ook voorloper in de markt van fastfood en we hopen dat er nog vele partijen volgen.”

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement en Exploitatie NS Stations: “Deze certificering is een mooie prestatie van Smullers en levert een goede bijdrage aan het optimaliseren van hun aanbod. Ook bij andere winkels op het station zien we een continue doorontwikkeling van het assortiment, zodat de reizigers aangenaam verrast worden tijdens hun verblijf op of hun bezoek aan het station.” Ook Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming, is blij dat Smullers het voortouw neemt: “Tijdens de coronacrisis wordt pijnlijk duidelijk dat het gebruik van diervriendelijkere producten in de foodservice nog veel terrein te winnen heeft, omdat de beschikbaarheid daar nog te wensen over laat.”

Smullers maakt sinds twee jaar onderdeel uit van Lagardère Travel Retail en telt 27 filialen verspreid over de treinstations door heel Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht

Cafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid

Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid