Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval


De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

De Cafea Cup is het nieuwste product van Coffee Based, een bdrijf in de circulaire economie die koffieafval inzet als grondstof. Lisanne Addink, CEO van Coffee Based: “We hebben al een aantal innovatieprijzen gewonnen omdat het ons is gelukt om een koffiekopje te maken met koffiedik dat aan de Europese voedselveiligheidseisen voldoet. Vanaf nu kunnen we nog meer restmaterialen uit de koffieketen nuttig inzetten, doordat we nu ook kopjes kunnen maken met de vliesjes van de koffieboon”.

Addink is trots dat Coffee Based als klein, Nederlands bedrijf, met deze innovatie komen. Zij laat weten dat Sodexo direct geïnteresseerd was om de bekers in te zetten bij hun klanten. De cateraar ziet de herbruikbaren bekers ook als antwoord op de SUP wetgeving. Het is een alternatief voor wegwerpbekers, die vanaf 1 januari niet meer zijn toegestaan op kantoor als gevolg van de SUP-wetgeving. Marloes van der Have, CSR-manager van Sodexo: “Met de Cafea Cup bieden we niet alleen een herbruikbaar product aan dat de wegwerpbekers vervangt, het kopje is ook nog eens gemaakt van materiaal dat anders afval was geworden. Onze klanten vragen steeds meer om producten die positieve verandering bewerkstelligen en die bieden wij ze graag aan.”

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht


Nespresso introduceert feloranje Travel Mug

Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees berichtInspirerend Amsterdam Coffee Festival 2024

Vakbeurzen - Klein, overzichtelijk, maar vooral inspirerend. Zo kunnen we het Amsterdam Coffee Festival in de Amsterdamse Gasfabriek wel samenvatten, die van 4 tot en met 6 april werd gehouden. Op dit driedaagse vakevent staan koffie en thee centraal en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van techniek, verpakking en hulpmiddelen om de smaak en de beleving verder te vergroten.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid