Spar gaat met de 1-persoonswinkel varen in Friesland


Formulenieuws – Spar hoopte het al bij de presentatie van de 1-persoonswinkel dat het concept in een zeecontainer ging varen. Gisteren werd de presentatie gehouden van de eerste varende Spar-winkel in Nederland. Van 14 tot en me 19 juli gaat de winkel varend on tour in Friesland met tussenstops in Leeuwarden, Woudsend en Franeker.

CEO John van der Ent doopte, samen met weerman Piet Paulusma, de SPAR on tour in de Prinsentuin jachthaven van Leeuwarden. Met de varende 1-persoonswinkel wil Spar vakantiegangers en dagjesmensen op het water voorzien van de noodzakelijke ‘bootschappen’.. Bovendien kunnen watersporters en recreanten online hun producten bestellen, die dezelfde dag in de haven worden bezorgd door lokale Spar ondernemers.

Zomercampagne

De varende Spar is de symbolische aftrap van de zomercampagne, die op tv, online en in de winkel is te zien. Van der Ent: “Spar is de enige winkel die je als Nederlandse toerist overal ter wereld tegenkomt. Daarin zijn we echt uniek! Want wie deed er geen boodschappen bij Spar tijdens z’n vakantie in Oostenrijk, Spanje of Thailand?” Omdat dit jaar veel mensen thuis in eigen land blijven, heeft Spar een campagne, die gericht is op de thuisblijvers, dagjesmensen en vakantiegangers.

Overal

De campagne laat vooral zien dat ook in Nederland Spar overal is te vinden. Van der Ent: “Of je nu langs Spar express rijdt voor een ontbijtje onderweg op weg naar het pretpark, op de fiets klimt voor een rondje wielrennen en een gezonde lunch meepakt bij Spar buurt of Spar city óf juist een lekker lui dagje strand afsluit met een makkelijke maaltijd van Spar enjoy.” En met de eerste varende Spar nu dus ook op het water.

Coronaproof

Met de varende 1-persoonswinkel speelt SPAR volgens Van der Ent ook in op het nieuwe normaal: “Er staat alleen iemand van ons buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Want er kan maar één persoon tegelijk binnen winkelen. Ook afrekenen gaat snel, handig en coronaproof met de zelfscan-kassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5-metersamenleving.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Chantal de Rijk nieuwe Commercieel Directeur SPAR

Benoeming - SPAR kondigt de komst van Chantal de Rijk aan als de nieuwe Commercieel Directeur van het bedrijf. De Rijk heeft ruime ervaring in zowel de retail als in foodservice. Zij komt per 1 juli en zal Geeske Burema opvolgen, die deze rol de afgelopen vier jaar heeft vervuld.

Lees bericht

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid