Spar komt met nog kleiner gemaksformat Spar city small


Formulenieuws - Spar had met het cityconcept al een compacte gemakswinkel, maar komt nu met een nog kleine variant: de Spar city small. Middenin het centrum van Utrecht, aan de Bakkerstraat opent op 12 juni de convenienceketen de eerste locatie.

Het winkelformat is ingericht op de consumenten die steeds later beslissen wat ze willen eten. Deze groep is met name onder de groep millennials groot. Deze consumenten wonen en werken vooral in de binnesteden. Het is ook een groep die veel buitenshuis is en de eetmomenten kiezen wanneer ze trek hebben. “Millennials gaan ook steeds meer richting 6 eetmomenten per dag in plaats van de traditionele 3 en eten meer naar de behoefte van trek en voedingsstoffen,” motiveert Spar de komst van de Spar city small.

Gevulde koelkast

Het nieuwe concept SPAR city small is als een goed gevulde koelkast, je keuken buitenshuis, die de gemaksconsument met slimme en gezonde oplossingen ontzorgt. De 80m² winkeloppervlakte is overzichtelijk ingedeeld op eetmoment waardoor consumenten doelgericht en snel hun boodschappen kunnen doen. Vooraan in de winkel is om die reden het ‘Ultra Lekker assortiment’ gepresenteerd. Dit assortiment bestrijkt de verschillende eetmomenten gedurende de dag, van ontbijt tot maaltijd inclusief de snack tussendoor. Zo verkoopt het nieuwe concept  ontbijtyoghurt, verse sushi, verschillende salades, ultra lekkere maaltijden maar ook Hotboxen. De Hotboxen zijn warme maaltijden tussen de 250 en 270 gram en ideaal om tussendoor te eten voor of na het sporten. De winkel is voorzien van volledige zelfscankassa’s, waardoor snelheid en gemak is gegarandeerd.

Toekomstvisie

De ontwikkeling van het city small format past binnen de toekomstvisie van Spar om groots te zijn in kleine winkels. John van der Ent, algemeen directeur Spar Nederland. “Met Spar city small laten we zien dat we ook op een kleiner aantal vierkante winkelmeters een mooie convenience propositie kunnen voeren. In de eetbehoefte van de consument wordt de behoefte aan gemak alleen maar groter. Het moet verser, ultravers, vernieuwender, verrassender en vooral: gemak, gemak, gemak, bij voorkeur snel. Gemak verdwijnt niet in tijden van corona, maar zal wel om herijking op vele fronten vragen binnen het food- en retaillandschap.”

Snelle expansie

Dat Spar ambities heeft, is overal in Nederland zichtbaar. Niet alleen de binnensteden, maar ook langs de weg met de Spar Express-formule bij de tankstations. Ook met dit Spar city small-concept richt de organisatie zich op snelle uitbreiding: een Spar gemakswinkel op iedere hoek van de straat in de grote binnensteden van Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid