SPAR university test nieuwe 'verleidelijke' versconcepten
Formulenieuws - SPAR university, de gemaksformule op hogescholen en universiteiten, test momenteel in de winkel op de Hogeschool Utrecht (HU) diverse versconcepten. Vanuit de behoefte naar meer ‘verse en gezonde producten’ zijn het assortiment en de routing fors onder handen genomen. Later dit jaar zal SPAR university ook op de HU een pilot starten met een ‘saladebar-concept’ waar wordt getest of klanten van SPAR university zelf verse salades kunnen opscheppen en/of samenstellen. De formule was al bezig met het beter onder de aandacht brengen van vers en gezonde producten. Ook omdat het bleek uit eigen onderzoek. Uit ‘de Blije Klanten Score’, de maandelijkse enquête die SPAR university onder haar klanten houdt kwam al naar voren dat studenten graag vaker verleid willen worden met gezonde producten. Dat bleek overeen te komen met onderzoek onder studenten naar ‘gezondheid en het Super Healthy concept’, waar 55 procent aangaf vaker gezonde producten te willen, maar dat het verkrijgen daarvan op de campus nog wel een probleem was. Pilotfase SPAR University laat weten dat het al bezig was om vers en gezond meer aandacht te geven. Zo werd in de winkels op de Radboud Universiteit in Nijmegen en in de grotere winkel op de Universiteit in Utrecht al getest met lage tafelkoelingen, zodat de gezonde producten beter zichtbaar zijn. In de pilotwinkel op de HU worden de gezonde en verse producten waaronder vers belegde broodjes, vers getapte yoghurt, verse smoothies en biologische soepen breed gepresenteerd en zoveel mogelijk in het zicht bereid. Daarnaast is er een uitgelezen aanbod van fruit, wraps, poké bowls, sushi en vegetarische snacks. Doordat de versproducten meer aandacht krijgen en in de routing van de klant worden geplaatst, zijn het aantal KW-producten teruggebracht van ongeveer 350 naar 50 artikelen. Binnen de 50 artikelen is wel ruimte voor de “ eat better tomorrow -artikelen”, oftewel, de ‘guilty-pleasure momentjes’ die studenten ook hebben tijdens het studeren. Te denken valt aan een frikandelbroodje of roomboter croissant. Maar ook de vegan repen, de vegan falafel maaltijdsalade en de speltcrackers ontbreken ontbreken niet in het assortiment, als wel een uitgekiend gluten- en lactosevrij assortiment. New retail SPAR University geeft aan nog zeker niet klaar te zijn met de formule. De formule heeft als doel om 35% van haar assortiment gezond en/of duurzaam te hebben. Daarnaast wil de gemaksformule een grotere rol spelen bij de lunch en bij de avondinvulling. Mirjam Bestebreurtje en Erwin Binneveld van Denk Different, de initiatiefnemers achter de Grab & Go studentenformule, geven aan dat zij daarbij zeker afhankelijk zijn van de mogelijkheden die hogescholen en universiteiten bieden om de formule daadwerkelijk te kunnen aanpassen Bron: @FoodClicks Formulenieuws - SPAR university, de gemaksformule op hogescholen en universiteiten, test momenteel in de winkel op de Hogeschool Utrecht (HU) diverse versconcepten. Vanuit de behoefte naar meer ‘verse en gezonde producten’ zijn het assortiment en de routing fors onder handen genomen. Later dit jaar zal SPAR university ook op de HU een pilot starten met een ‘saladebar-concept’ waar wordt getest of klanten van SPAR university zelf verse salades kunnen opscheppen en/of samenstellen. De formule was al bezig met het beter onder de aandacht brengen van vers en gezonde producten. Ook omdat het bleek uit eigen onderzoek. Uit ‘de Blije Klanten Score’, de maandelijkse enquête die SPAR university onder haar klanten houdt kwam al naar voren dat studenten graag vaker verleid willen worden met gezonde producten. Dat bleek overeen te komen met onderzoek onder studenten naar ‘gezondheid en het Super Healthy concept’, waar 55 procent aangaf vaker gezonde producten te willen, maar dat het verkrijgen daarvan op de campus nog wel een probleem was. Pilotfase SPAR University laat weten dat het al bezig was om vers en gezond meer aandacht te geven. Zo werd in de winkels op de Radboud Universiteit in Nijmegen en in de grotere winkel op de Universiteit in Utrecht al getest met lage tafelkoelingen, zodat de gezonde producten beter zichtbaar zijn. In de pilotwinkel op de HU worden de gezonde en verse producten waaronder vers belegde broodjes, vers getapte yoghurt, verse smoothies en biologische soepen breed gepresenteerd en zoveel mogelijk in het zicht bereid. Daarnaast is er een uitgelezen aanbod van fruit, wraps, poké bowls, sushi en vegetarische snacks. Doordat de versproducten meer aandacht krijgen en in de routing van de klant worden geplaatst, zijn het aantal KW-producten teruggebracht van ongeveer 350 naar 50 artikelen. Binnen de 50 artikelen is wel ruimte voor de “ eat better tomorrow -artikelen”, oftewel, de ‘guilty-pleasure momentjes’ die studenten ook hebben tijdens het studeren. Te denken valt aan een frikandelbroodje of roomboter croissant. Maar ook de vegan repen, de vegan falafel maaltijdsalade en de speltcrackers ontbreken ontbreken niet in het assortiment, als wel een uitgekiend gluten- en lactosevrij assortiment. New retail SPAR University geeft aan nog zeker niet klaar te zijn met de formule. De formule heeft als doel om 35% van haar assortiment gezond en/of duurzaam te hebben. Daarnaast wil de gemaksformule een grotere rol spelen bij de lunch en bij de avondinvulling. Mirjam Bestebreurtje en Erwin Binneveld van Denk Different, de initiatiefnemers achter de Grab & Go studentenformule, geven aan dat zij daarbij zeker afhankelijk zijn van de mogelijkheden die hogescholen en universiteiten bieden om de formule daadwerkelijk te kunnen aanpassen Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
SPAR university start samenwerking EasyToys
Formulenieuws - Sekstoys zijn voortaan verkrijgbaar bij universiteiten en hogescholen. Een samenwerking tussen SPAR university en EasyToys maakt dat mogelijk. Doel is het taboe, dat heerst op seksspeeltjes, te verbreken.
Lees berichtMet Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion
Schoolcatering –Compass Group wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.
Lees berichtStudentenformule SPAR university bestaat 10 jaar
Formulenieuws - SPAR university, het studentenformat van SPAR, bestaat 10 jaar. De eerste winkel opende in 2013 op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Een winkelformule specifiek gericht op studenten is uniek.
Lees berichtSpar University plaatst 5 The Taste by Spar-vendingmachines
Formulenieuws – Ondernemer Martijn ten Berge, Chief Growth Officer van SPAR Together Better en ontwikkelaar van de formule Spar University, heeft onlangs vijf ‘slimme koelkasten’ geplaatst van The Taste by Spar. Eerder plaatste de Spar-organisatie ook al zo’n vendingmachine op Rotterdam Centraal Station.
Lees berichtMeerderheid SPAR university-aandelen naar twee SPAR-ondernemers
Formulenieuws - Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje dragen de meerderheid van hun aandelen in SPAR university over aan de SPAR city ondernemers Martijn te Berge en Ilona Bloch. SPAR holding blijft een actieve rol spelen en zal de nieuwe organisatie ondersteunen. Dat is vandaag bekend gemaakt.
Lees berichtSPAR university’s openen 16 augustus weer de deuren
Formulenieuws – Met het opstarten van de universiteiten en hogescholen met fysieke onderwijs, na de zomer, gaan ook de Spar university’s weer open. Vanaf maandag 16 augustus zijn alle gemakswinkels op de campus-terreinen weer geopend voor de studenten en medewerkers.
Lees bericht