Star Chen volgt vertrekkende Harry Brouwer op als CEO Unilever Food Solutions


Vertrek - Met ingang van 1 januari a.s. verlaat Harry Brouwer (62) na 38 jaar Unilever. Brouwer werkte voor zowel de consumentendivisie als – gedurende de laatste 6 jaar – Unilevers foodservice business in verschillende nationale en internationale rollen.

Brouwer werd na de integratie van de verschillende werkmaatschappijen binnen Unilever - zoals Iglo Mora, Lever Faberge, Unilever Bestfoods - in 2005 directievoorzitter van het nieuw gecreëerde Unilever Benelux. In de periode 2009-2014 was hij Chairman Unilever DACH (Duitsland , Oostenrijk en Zwitserland) en gaf hij deze organisatie nieuwe concurrentiekracht. Meest recent vervulde Brouwer de rol van CEO van Unilever Food Solutions, de wereldwijde business to business organisatie voor foodservice in 77 landen. 

Harry Brouwer wordt opgevolgd Star Chen, die eveneens in verschillende functies binnen Unilever heeft gewerkt, onder andere als Customer Development, Digital, General Management en Foodservice.  Chen zal de belangrijke foodservice tak van Unilever blijven leiden vanuit het Foods & Refreshment hoofdkantoor in Rotterdam.

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

UFS brengt trendrapport ‘Future Menus 2024’ uit

Trends - Unilever Foods Solutions (UFS) heeft haar jaarlijkse trendrapport Future Menus 2024 uitgebracht. In het rapport worden acht wereldwijde trends beschreven in foodservice. Met name de invloed van Gen Z op de voedingsindustrie en de kansen die het biedt voor chef-koks krijgen de aandacht.

Lees bericht


Chef-kok Edwin van Gent (UFS) wil chefs creatief uitdagen

Interview - Unilever Food Solutions (UFS) bracht in maart van dit jaar een wereldwijd onderzoek uit naar de belangrijkste Future Menu Trends. In totaal namen marktexperts én 1.600 chefs uit 20 landen deel aan het onderzoek. Uit de verzamelde informatie kwamen acht foodtrends naar voren. Drie daarvan wil UFS dit jaar onder de aandacht brengen van Nederlandse chef-koks. Maar chef-kok Edwin van...

Lees bericht

Unilever profiteert vooral van prijsverhogingen

Analyse – Unilever heeft mooie cijfers zien over het afgelopen half jaar en dus was AEX blij. Maar de winstgroei van 21% kwam toch vooral door prijsverhogingen, want in aantallen verkochte producten deed het internationale voedingsconcern het minder. Vooral in Europa.

Lees bericht

Terug naar de ‘flavor’ op Food Inspiration Days Outdoor

Foodevent - Proeven, ruiken, koken, vergelijken, het kan allemaal op het eerste Food Inspiration Days Outdoor-event in Ede. Het vroegere eendaagse Unplugged heeft plaats gemaakt voor een tweedaags buitenspektakel op het terrein van kaasboerderij Remeker waar op zoek wordt gegaan naar de kern van elk product, of dat nu de kwaliteit, de boer, de teler of de smaak van het...

Lees bericht


Knorr Professional geeft zes zorgconcerten met Willeke Alberti weg

Actie - ‘Samen zijn is samen lachen, samen huilen. Leven door dichtbij elkaar te zijn’, zingt Willeke Alberti in haar hit Samen Zijn. Maar voor samenzijn en nabijheid was het afgelopen jaar maar weinig ruimte in de ouderenzorg, psychiatrische zorg en gehandicaptenzorg. Daarom brengt Knorr Professional met de #SAMENZIJN zorgconcerten wat welverdiende gezelligheid voor bewoners en zorgpersoneel.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid