Startende horecaondernemers vaak te laat met btw-aangifte
Ondernemerschap - Startende ondernemers, waaronder veel horecabedrijven, dienen opvallend vaak hun btw-aangifte te laat in. Volgens de Belastingdienst kwam in 2024 10 procent van de btw-aangiften van alle startende ondernemers te laat binnen. Wie te laat indient of betaalt, riskeert een boete.
De volgende btw-deadline is 31 oktober, en de Belastingdienst helpt starters om die niet te missen. “Een vergeten aangifte is zonde en makkelijk te voorkomen,” zegt startersvoorlichter Ferry Hoogerheijde. “Zet de deadlines in je agenda of stel een melding in via Mijn Belastingdienst Zakelijk.”
Om nieuwe horecaondernemers te ondersteunen, organiseert de Belastingdienst op maandag 13 oktober om 20.00 uur het gratis webinar ‘Invullen 1e btw-aangifte’. In ruim een uur leren deelnemers hoe zij hun aangifte correct invullen, fouten voorkomen en vragen stellen aan experts.
Bron: Belastingdienst/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Koppert Cress opent De Eetbare Jungle
Opening - Koppert Cress heeft De Eetbare Jungle geopend: een volledig eetbaar ecosysteem waar chefs, foodprofessionals, beleidsmakers en innovators ervaren hoe rijk en veelzijdig de wereld van planten kan zijn.
Lees berichtBidfood blijft tot en met 2028 Founding Partner van Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - Horecagroothandel Bidfood blijft ook de komende drie jaar nauw verbonden aan Gastvrij Rotterdam. Het bedrijf heeft zijn partnership met de horecavakbeurs verlengd voor de edities tot en met 2028. Bidfood is al sinds de eerste editie in 2013 een vaste pijler onder het evenement.
Lees berichtHorecava en Wine Professional bundelen opnieuw de krachten
Vakbeurzen - Tijdens Horecava 2026 slaan Horecava en Wine Professional opnieuw de handen ineen. De grootste horecabeurs van Nederland en de vooraanstaande wijnbeurs van de Benelux presenteren samen Taste of Wine Professional met een programma dat wijn laat aansluiten bij het thema van dit jaar: Betaalbare luxe.
Lees berichtFoodservicemarkt blijft groeien, maar tempo neemt af
Analyse - De Nederlandse foodservicemarkt blijft in 2025 groeien, al vlakt het tempo af. Dat blijkt uit de periodemeting van bureau Foodsteps uit Ede. De komende periode moet duidelijk gaan maken hoe positief het jaar gaat afsluiten.
Lees berichtHorecava 2026 draait om betaalbare luxe
Vakbeurzen - De komende editie van Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2026 in RAI Amsterdam, staat voor een belangrijk deel in het teken van ‘betaalbare luxe’. De vakbeurs richt zich dit jaar vooral op hoe horecaondernemers hoogwaardige gastbeleving kunnen blijven bieden in een tijd van stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen.
Lees berichtKoreaanse keuken breekt definitief door
Onderzoek - Na K-pop en K-beauty is het nu K-Food dat Nederland in rap tempo verovert. De Koreaanse keuken is uitgegroeid van niche tot mainstream, volgens nieuw onderzoek van Motivaction. Uit de gegevens blijkt dat inmiddels 40% van de Nederlanders al eens een Koreaans gerecht geproefd. 10% van de mensen eet zelfs maandelijks een Koreaans gerecht.
Lees bericht