Sterrenchefs bereiden ‘gezonde’ lunches in groentekas op BBB
Beurzen - Op de BBB in Maastricht gaan sterrenchefs live lunchmenu’s koken in de groentekas van groenteleverancier Van Gelder. De ‘gezonde’ menu’s worden gekookt door Jan Sobecki, Jermain de Rozario en Lucien Dijk. Ieder halfuur koken de drie chef-koks een zelf samengesteld 3-gangen lunchmenu gebaseerd op het 80/20-principe. Volgens dit principe wordt er met tachtig procent groenten en twintig procent eiwitten (vlees of vis) gekookt. De BBB vindt van maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober plaats in MECC Maastricht. De groentekas waar de livesessies plaatsvinden, staat bij de stand van groothandel Bidvest - Deli XL in het Food Forest gedeelte. De BBB in Maastricht is een horecabeurs waarbij 14.000 horecaprofessionals en 275 bedrijven bijeen komen uit de hele Benelux. Het is een internationaal evenement waarbij de hal is opgedeeld in vier delen: Beverage Beach, Food Forest, Variety Valley en Folie Culinaire. Bron: Van Gelder
Beurzen - Op de BBB in Maastricht gaan sterrenchefs live lunchmenu’s koken in de groentekas van groenteleverancier Van Gelder. De ‘gezonde’ menu’s worden gekookt door Jan Sobecki, Jermain de Rozario en Lucien Dijk. Ieder halfuur koken de drie chef-koks een zelf samengesteld 3-gangen lunchmenu gebaseerd op het 80/20-principe. Volgens dit principe wordt er met tachtig procent groenten en twintig procent eiwitten (vlees of vis) gekookt. De BBB vindt van maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober plaats in MECC Maastricht. De groentekas waar de livesessies plaatsvinden, staat bij de stand van groothandel Bidvest - Deli XL in het Food Forest gedeelte. De BBB in Maastricht is een horecabeurs waarbij 14.000 horecaprofessionals en 275 bedrijven bijeen komen uit de hele Benelux. Het is een internationaal evenement waarbij de hal is opgedeeld in vier delen: Beverage Beach, Food Forest, Variety Valley en Folie Culinaire. Bron: Van Gelder
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder komt met nieuw plantaardig assortiment
Introductie - Van Gelder komt met een nieuw assortiment vooruitstrevende vlees- en visvervangers, zo maakt de AGF-leverancier uit Ridderkerk bekend. Het assortiment is niet alleen voor de zakelijke markt, maar ook voor de consumenten.
Lees berichtMaastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024
Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.
Lees berichtVan Gelder neemt horecaleverancier Vers Select over
Overname - Van Gelder groente & fruit heeft per 1 oktober de AGF horecagroothandel Vers Select uit Oud-Beijerland overgenomen. De positie van Van Gelder als AGF-groothandel voor de foodservice wordt door de overname aanzienlijk versterkt.
Lees berichtShell Haerst wint titel ‘Lekkerste broodje langs de weg’
Petrol – Shell Haerst, gelegen aan de Rijksweg A28 in Zwolle, heeft de finale gewonnen van Sandwich Competition in Nederland. Het was voor het eerst dat Shell in samenwerking met Bakerstreet en Van Gelder deze competitie voor het lekkerste broodje langs de weg organiseerde.
Lees berichtEuro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht
Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.
Lees berichtDe Pizzabakkers komen met plant-based pizza
Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.
Lees bericht