Stopzetten van horecabedrijf kan ook zónder faillissement


Het aantal stoppers is met 9.593 6% hoger dan vorig jaar juli

Advies - Veel horecabedrijven staat het water aan de lippen als gevolg van corona. Veel ondernemers denken dan ook aan stoppen. Daarbij valt al gauw het woord faillissement. Maar dat is eigenlijk het laatste wat een ondernemer moet willen. Een faillissement levert altijd schade op en betekent vaak ook een persoonlijk drama.

Dat zegt het HorecaAdviesBureau.nl  dat een samenwerking heeft met Hermes Advisory en horecaondernemers die willen stoppen adviseert en wijst op de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Die wet maakt het voor ondernemers eenvoudiger om een akkoord te bereiken met de schuldeisers en eventuele aandeelhouders.

Verwacht wordt dat zo’n 202 tot 30 procent van de horecabedrijven failliet zal gaan, ondanks de steunmaatregelen. Als een faillissement voorkomen kan worden scheelt dat veel gezinsleed. En een faillissement kan voorkomen worden door WHOA. Tot voor kort leek de uitvoering van die wet niet geschikt voor MKB-ers, want te veel maatwerk en begeleidingskosten. Maar omdat Hermes Advisory het proces heeft weten te automatiseren, is een ordentelijke liquidatieproces nu in principe voor elk bedrijf haalbaar.

Tijdig stoppen

De Kamer van Koophandel roept ondernemers in onzekerheid op om tijdig te stoppen. Met de wet in de hand kan de ondernemer een onderhands akkoord sluiten met schuldeisers. Niet alle schuldeisers hoeven dan akkoord te zijn. Want de rechter kan andere schuldeisers aan het akkoord binden. Marco Jansen van Hermes-Advisory, gespecialiseerd in financiële expertise bij geschillen: “Bij gecontroleerde liquidatie blijft zoveel mogelijk waarde behouden voor de ondernemer en voor de schuldeisers. De Hermes WHOA-oplossing  bespaart MKB-ondernemers lange procedures en hoge kosten. Wij hebben het complexe traject grotendeels geautomatiseerd en begeleiden de ondernemer om tot overeenstemming te komen met de schuldeisers. Met dat akkoord in handen kan de ondernemer zijn bedrijfsactiviteiten gecontroleerd beëindigen.” Bij de automatisering is bijzondere aandacht besteed aan horecabedrijven. HorecaAdviesBureau.nl, de landelijk opererende adviseur voor horeca, is samenwerkingspartner.

Bron: HorecaAdviesBureau.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

The Avocado Show failliet, maar twee restaurants blijven open

Formulenieuws - Op verzoek van de onderneming zelf, heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag 16 juli het faillissement uitgesproken van ‘The Avocado Show Holding BV’. Deze vennootschap staat aan het hoofd van een horeca franchiseformule en heeft ook twee eigen restaurants in Amsterdam, onder de naam ‘The Avocado Show’.

Lees bericht


burgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY

Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.

Lees bericht

CrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden

Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.

Lees bericht

Udo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN

Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.

Lees bericht



Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid