SVH en KHN komen met gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd


Opleiding – Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komen met een nieuwe gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd. Nu de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig open mag, hebben de beide organisaties besloten om een speciale e-learning in coronatijd voor de bedrijfstak te ontwikkelen op het gebied van Hygiëne & Veiligheid.

Sinds het sluiten van zowel alle eet- en drinkgelegenheden als het onderwijs, bieden SVH en KHN gratis e-learnings aan voor de gehele branche onder de vlag van de Stay Home Hospitality Academy en in de online leeromgeving van KHN. In de afgelopen tijd zijn daar ruim 40.000 licenties van besteld. Nu de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig open mag, hebben de beide organisaties besloten om een speciale e-learning voor de bedrijfstak te ontwikkelen op het gebied van Hygiëne & Veiligheid in coronatijd. KHN en SVH bieden deze ter introductie tot 1 juli gratis aan voor de gehele branche. Na 1 juli blijft de module gratis beschikbaar voor leden van KHN.

De e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd bevat concrete informatie over de coronacrisis en hoe hiermee om te gaan als horecabedrijf. Hoe ga je volgens de richtlijnen van het RIVM om met de nieuwe regels en wat betekent het voor je werkzaamheden? Wie de module volledig heeft afgerond, kan via de website van SVH een certificaat aanvragen. Het certificaat kunnen bedrijven in de zaak ophangen of op de website plaatsen bij de reserveringen om consumenten te laten zien dat deze zaak hygiëne en veiligheid serieus neemt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht

Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht


Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht

Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid