Tabaksverkoop in 2024 alleen bij tankstations en speciaalzaak


Bemande tankstations hebben hun positie weten te behouden ondanks de coronaperiode

Tabak – Over drie jaar worden sigaretten en shag alleen nog maar verkocht bij tankstations en in tabaksspeciaalzaken. Supermarkten mogen vanaf dat moment geen sigaretten meer verkopen.

Diverse mediapartijen verwachten dat de ministerraad van vandaag dit besluit gaat nemen. Het voorstel komt van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid en is een uitwerking van het preventieakkoord. In dit akkoord zijn divers maatregelen opgenomen die het roken in Nederland moeten ontmoedigen en waarin ook staat dat het aantal verkooppunten van tabaksproducten de komende jaren moet worden verminderd.

De uitwerking van dit preventieakkoord is al op diverse plekken zichtbaar. Zo moeten sigaretten in neutrale verpakkingen zitten en moeten de rookwaren uit het zicht van de klant blijven. Bij supermarkten is dat al het geval en vanaf volgend jaar is dat ook bij andere verkooppunten niet meer toegestaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



Gertie en Ron al 25 jaar het gezicht van Bufkes

Formulenieuws - 25 jaar geleden startten Gertie en Ron Groenendijk-Leijs het allereerste Bufkes restaurant in het Corio Center te Heerlen. Inmiddels staat de teller bij Bufkes op ruim 20 restaurants en ruim 20 shop-in-shop franchisevestigingen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid