Texelse Skuumkoppe krijgt alcoholvrije variant


Texels sfeerplaatje bij de introductie van Skuumkoppe 0.0

Introductie  - De Texelse Bierbrouwerij introduceert haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Texels Skuumkoppe 0.0. Het is een alcoholvrij, donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten.

Texels Skuumkoppe 0.0 is volgens de brouwer vol van smaak en heeft een romige, licht zoete afdronk. Het alcoholvrije speciaalbier laat zich bovendien goed combineren  met lichte gerechten met bijvoorbeeld vis, maar ook bij een salade of Texelse schapenkaas.

Bij het creëren van Skuumkoppe 0.0 was het ‘origineel’ - Skuumkoppe - het vertrekpunt. “Voor de ontwikkeling van het brouwproces hebben we een jaar gezocht naar de juiste receptuur. Zo hebben we gekeken naar de smaken die zo kenmerkend zijn voor Skuumkoppe. Bij deze zoektocht stonden we voor de uitdaging een alcoholvrij speciaalbier te creëren dat niet alleen qua geur- en smaakbeleving, maar óók qua kleur en troebeling dicht bij de originele Skuumkoppe komt”, zegt brouwmeester Tom van der Veen.

Voet aan wal

De verrijking van het portfolio met Texels Skuumkoppe 0.0 is een nieuwe mijlpaal voor De Texelse Bierbrouwerij. Deze stap is een impuls voor de brouwerij om op het vasteland nóg meer voet aan de grond te krijgen. Texels Skuumkoppe 0.0 wordt op zaterdag 25 februari als eerste op Texel geïntroduceerd.

Bron: Texelse Bierbrouwerij/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bier met minder alcohol steeds populairder

Biermarkt – De Nederlandse bierdrinker drinkt steeds minder bier en wanneer die bier drinkt kiest hij steeds vaker voor een biertje met een lager alcoholpercentage. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse Brouwers. De bierverkopen zijn door de slechte zomer en hoge inflatie volgens de brouwers in 2023 zowel voor thuis als in de horeca licht teruggelopen.

Lees bericht


Birra Moretti introduceert Sale di Mare

Introductie - Birra Moretti introduceert een nieuw biertje: Birra Moretti Sale di Mare. Het gaat om een ongefilterd en daardoor lichttroebel bier met 5,5% alcohol, verrijkt met extra hoparoma’s en een vleugje Italiaans zeezout.

Lees bericht

Alcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca

Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Lees bericht

AB InBev lanceert alcoholvrije Corona Cero

Introductie - AB InBev, 's werelds grootste brouwerij, kondigt de Europese lancering aan van Corona Cero, een nieuw alcoholvrij bier gebrouwen met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Corona Cero is nu verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Lees berichtAlcoholvrij bier blijft sterk groeien in dalende biermarkt

Bieren - De verkoop van alcoholvrij blijft groeien. In 2020 is de verkoop  gestegen met 8,5%. Dat betekent dat 1 op de 14 biertjes die gedronken wordt nu alcoholvrij is. De totale markt voor bier daalde wel met 14 procent. Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers, die vandaag bekend zijn gemaakt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid