Thijs van Esveld nieuwe directeur Château Neercanne
Benoeming - Oostwegel Collection heeft per 1 april 2025 Thijs van Esveld (33) aangesteld als directeur Château Neercanne. Hij krijgt de taak om de gastbeleving van zowel het gastronomische aanbod als de overnachtingsmogelijkheden van het iconische kasteel in de Limburgse hoofdstad naar een nog hoger niveau te brengen.
Van Esveld groeide op in Maastricht en heeft ruime ervaring als leidinggevende. De afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan als Operations Manager bij de bekende Maastrichtse evenementenlocatie Complex, en als General Manager bij de multiplex bioscoop Vue Kerkrade.
Als directeur van Château Neercanne, lid van Relais & Châteaux, gaat Van Esveld zich richten op een nog sterker samenspel tussen de beide restaurants van het kasteel, het met een Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne en het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde L’Auberge, en de in 2024 geopende zeven bijzondere vijfsterren-suites op het landgoed.
Bron: Oostwegel Collection/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nederland is twee tweesterrenrestaurants rijker
Verkiezing - De Nederlandse gastronomie heeft er twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij. Tijdens de presentatie van de MICHELIN Gids Nederland 2025 in Maastricht ontvingen Create by Guido Braeken (Eijsden) en GEM. by Soenil Bahadoer (Gemert) elk twee MICHELIN Sterren. Daarmee behoren beide chefs tot de culinaire top van Nederland.
Lees berichtStephan Nijst treedt toe tot bestuur Bocuse d’Or Nederland
Benoeming - Bocuse d’Or Nederland heeft chef-kok Stephan Nijst benoemd tot nieuw bestuurslid. Nijst, voormalig deelnemer aan de prestigieuze kookwedstrijd, brengt jarenlange ervaring mee op zowel Michelin-sterrenniveau als Bib Gourmand-niveau.
Lees berichtZenchef en CoverManager bundelen hun krachten
Fusie - De technologische dienstverleners voor de horecasector, Zenchef en CoverManager, kondigen een strategische fusie aan. Door hun krachten te bundelen ontstaat een sterk Europees platform voor restaurantomzetbeheer, met bijna 36.000 aangesloten horecabedrijven, waaronder 800 Michelin restaurants, en ruim 650 miljoen reserveringen in meer dan twintig landen.
Lees berichtGhylaine Hoeben directeur Kruisherenhotel Maastricht
Benoeming – Ghylaine Hoeben (30) start per 1 juni 2025 als nieuwe directeur/gastvrouw van het Kruisherenhotel Maastricht, onderdeel van Oostwegel Collection. Hoeben was eerder onder meer F&B Manager bij luxe hotels als W Amsterdam, W Ibiza en Hotel TwentySeven.
Lees berichtBastiaan Klomp nieuwe directeur Château St. Gerlach
Benoeming – Het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection heeft Maastrichtenaar Bastiaan Klomp (46) aangesteld als nieuwe directeur/gastheer van Château St. Gerlach & Operations Director van Oostwegel Collection. Klomp start op 1 april in zijn nieuwe functie.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees bericht