Thuiskok start samen met chef-kok Jan Smink The Cool Market


Thuiskok Tom van der Wagen (l) samen met chef kok Jan Smink

Bezorging – Het moet de nieuwste ontwikkeling in de bezorgmarkt worden: ingevroren gerechten van de betere restaurants voor thuis. Thuiskok Tom van der Wagen is samen met chef kok Jan Smink in het avontuur The Cool Market gestapt met medewerking van Thais restaurant BaiYok uit Zwolle hopen zij de markt open te breken.

Het idee voor The Cool Market ontstond thuis in de keuken van Tom van der Wagen. Ingevroren Indonesische rendang en pesto lagen al standaard in zijn vriezer, als praktische noodvoorraad in zijn drukke gezinsleven. Alternatieven als online bestellen en de supermarkt boden voor hem geen alternatief, dus werd een eigen plan uitgewerkt.

(IJs)koude acquisitie

Na maandenlange koude acquisitie bij restaurants en vele gesprekken, was er de overtuiging om zijn initiatief van een eigen bedrijf op te zetten. Met de overwaarde van zijn huis in Utrecht werd The Cool Market gestart. Invriezen heeft als voordeel dat goed ingevroren gerechten maandenlang houdbaar zijn en er geen conserveringsmiddelen bij hoeven om het beter te bewaren. Bovendien is diepvries logistiek een stuk eenvoudiger en kan in principe elk restaurant worden aangesloten.

Voorverkoop

Via een recente voorverkoopcampagne zijn de eerste 170 proefpakketten door heel Nederland bezorgd. Sinds deze week kunnen ook andere geïnteresseerden bestellen via de site.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



VriesVers Platform benoemt twee nieuwe bestuursleden

Benoeming – Het VriesVers Platform heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd. Tot het huidige VVP-bestuur treden toe Jorg Brouwer (Iglo Nederland) en Wouter Smits (Albert Heijn). VriesVers Platform ziet zich als platform in om het imago rond vriesverse producten te verbeteren.

Lees bericht


FSIN ziet bezorgmarkt in Nederland minder hard groeien

Analyse – De boodschappen- en maaltijdbezorging in Nederland is na de coronaperiode minder hard doorgegroeid. De markt groeide dit jaar weliswaar nog met 4,6% naar een omzet van €7.982 miljoen, maar is in vergelijking met de groei van 2021 en 2020 fors lager. Toen bedroeg de groei respectievelijk nog 29% en 52%. De cijfers zijn afkomstig uit het FSIN Dossier Delivery 2022 van het FoodService Instituut Nederland. De...

Lees bericht


Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid