Tony's lanceert 'lookalike'-repen als ‘Sweet Solution’


Foto bij: Tony’s Chocolonely

Actie - Tony’s Chocolonely introduceert vier ‘lookalike’ chocoladerepen (limited edition) om aandacht te vragen voor moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de chocolade-industrie. Het chocolademerk dat strijdt tegen kinderslavernij vindt dat er na 20 jaar te weinig is veranderd en roept op tot wetgeving.

Tony’s Chocolonely roept haar gebruikers op onderdeel te worden van de ‘Sweet Solution’ en een petitie te tekenen. In die petitie wordt opgeroepen om de wetgeving te steunen die bedrijven verplicht om misstanden in hun keten aan te pakken. De opbrengsten van de repen gaan naar stichting 100WEEKS. Een stichting die vrouwen in Afrika ondersteunt om uit armoede te geraken door direct geld aan ze over te maken en via financiële training. Paul Schoenmakers, Head of Impact bij Tony’s Chocolonely: “Vijftien jaar nadat we onze eerste reep lanceerden met een alarmerende boodschap, is er nog te weinig veranderd. Met deze repen willen we niet met de vinger wijzen, we roepen de hele chocolade-industrie, inclusief alle merken, op om hun verantwoordelijkheid te nemen en samen alle chocolade 100% slaafvrij te maken. We zijn allemaal onderdeel van het probleem en kunnen allemaal onderdeel zijn van de Sweet Solution.”

Wetgeving

Tony’s voert sinds 2017 samen met andere chocolademakers en partners campagne voor wetgeving om bedrijven verantwoordelijk te maken voor de schending van mensenrechten in hun ketens. Nu de VN 2021 heeft uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de afschaffing van kinderarbeid, is dit het moment voor actie, volgens Tony’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Food Cabinet behaalt B Corp certificering

Certificering- Creative agency Food Cabinet is vanaf nu een B Corporation. Om de certificering te verkrijgen moet een organisatie aan hoge standaarden voldoen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. B Corp bedrijven zijn onder andere Tony’s Chocolonely, Patagonia, The Food Line Up, YB, Dopper en Moyee Coffee.

Lees bericht


Henk Jan Beltman stopt bij Tony’s Chocolonely

Persoonlijk - Henk Jan Beltman, mede-eigenaar van Tony’s Chocolonely stopt als topman van het chocolademerk. De functie van ‘chief chocolate officer’ zoals Beltman zich liet noemen wordt op 1 oktober dit jaar overgenomen door de Brit Douglas Damont van Innocent Drinks.

Lees bericht

Freek Wessels naar food startup Johnny Cashew

Overstap - Freek Wessels is vanaf 1 maart mede-eigenaar van Johnny Cashew. De voormalig CFO van Tony’s Chocolonely gaat zich vooral richten op de business development, de issue awareness en de finance van de startup. Het bedrijf lanceert later deze maand haar eerste producten bij flitsbezorger Gorillas.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid