Too Good To Go opent voor producenten met (horeca)overschotten


Uitgifte van Too Good To Go-producten bij de Circl-locatie van vermaat

Voedselverspilling – Producenten met (horeca)overschotten kunnen vanaf vandaag terecht bij Too Good To Go. In een samenwerking met Vermaat, worden de voedseloverschotten via enkele gesloten locaties van het horecabedrijf aan consumenten geleverd.

Producenten die meedoen zijn onder andere Verkade, Fish Tales, Farm Brothers, Van Tol, GRO, Oma’s Soep, Mayoneur en Keesmakers.

Too Good To Go richt zich sinds januari 2018 in Nederland op het redden van overgebleven eten bij onder andere supermarkten, bakkerijen, restaurants en hotels. Maar voedselverspilling is een probleem dat op veel meer plekken in de voedselketen plaatsvindt: van boer tot aan bord wordt er eten weggegooid. Eerder zette Too Good To Go al stappen in die keten en werden ook boeren aangesloten op het platform. Vandaag kondigt de social impact company aan de app open te stellen voor producenten met (horeca)overschotten.

Samenwerking met Vermaat

Ook bij producenten blijven producten over. Door de langdurige sluiting van de horeca groeit dit probleem. Cateraar Vermaat, partner van Too Good To Go, zag deze verontrustende trend terug in het contact met hun toeleveranciers. Uit deze contacten bleek dat producenten willen voorkomen dat hun producten verloren gaan, maar ze niet precies weten hoe ze de producten alsnog bij mensen thuis kunnen krijgen. Dat is het moment waarop Too Good To Go en Vermaat besloten de handen ineen te slaan. Op gesloten cateringlocaties hebben zij afhaalpunten voor de overgebleven producten ingericht. Op 15 locaties waaronder Circl, Ten Good Food Café en B. Building in Amsterdam en Mockamore in Rotterdam en Almere is het nu mogelijk een Magic Box met bijvoorbeeld chocolade van Verkade, overgebleven tonijn van Fish Tales, vegetarische oesterzwam bitterballen van GRO, pizza’s van Van Tol en horeca koekjes van Farm Brothers op te halen.

Directe pick-up

Er zijn ook producenten die een toegankelijk distributiepunt hebben waar Too Good To Go-gebruikers gemakkelijk langs kunnen komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het bedrijf Keesmakers en producent van veganistische mayonaise Mayoneur. Bij deze locaties is het nu mogelijk om via de Too Good To Go-app overgebleven plakken Kees en mayonaise af te halen.

Ambities

Op dit moment zijn er in Nederland al 75.000 Magic Boxen gered bij producenten, maar het bedrijf kijkt ook naar de toekomst. Joost Rietveld, Country Manager bij Too Good To Nederland: “We springen nu natuurlijk in op een heel actueel probleem, maar ik kijk ernaar uit om langdurig samen te werken met producenten. We blijven dromen van een wereld zonder voedselverspilling, dus willen we ook met producenten meedenken om op een duurzame manier vernietiging te voorkomen en verspilling terug te dringen. Zoals we dat ook met al onze andere partners doen.”

Bron: Too Good To Go/@FoodClicks

De chocoladebox van Vermaat

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid