Too Good To Go voor 5e keer ‘Meest Inspirerende Organisatie’


Verkiezing - Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, is voor het vijfde jaar op rij verkozen tot de meest inspirerende organisatie van Nederland. Dat werd donderdag, in de Verspillingsvrije Week, bekendgemaakt op het Impact on the Beach festival in Scheveningen.

De Inspirerende 40 is een jaarlijks onderzoek van Synergie naar bedrijven die, volgens een representatieve groep Nederlanders, een significante bijdrage leveren in de transitie naar business for good. Too Good To Go is sinds 2018 actief in Nederland en heeft een duidelijke missie: een wereld zonder voedselverspilling. Het is de eerste keer ooit dat een organisatie vijf keer op rij verkozen wordt.

De ranglijst van de Inspirerende 40 is opgesteld door adviesbureau Synergie, op basis van kwantitatief, onafhankelijk onderzoek van Dynata en DataIM. In totaal zijn 128 impact- en traditionele organisaties meegenomen in het onderzoek, waaronder ASML en Fairtrade Original, die de tweede en derde plek bekleden.

Too Good To Go gaat voedselverspilling tegen door Verrassingspakketten met overgebleven eten van onder andere supermarkten, bakkers en horeca via een app aan te bieden aan haar gebruikers. Vijf jaar na de uitrol in Nederland hebben bijna 4 miljoen mensen de app gedownload en zijn bijna 10.000 bedrijven actief op het platform. Meer dan 22 miljoen maaltijden zijn gered van verspilling. Per pakket gaat een kleine fee naar Too Good To Go; de rest is voor de ondernemer.

Bron: Too Good To Go/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Too Good To Go redt in vijf jaar 18 miljoen maaltijden in Nederland

Voedselverspilling  – Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In die periode heeft het in ons land 18 miljoen maaltijden gered van voedselverspilling. In 2022 waren dat er alleen al 6,4 miljoen. Een toename van 21,8% ten opzichte van 2021. Een bewijs dat het gebruik van de app nog steeds groeit. Ook in het buitenland.

Lees bericht

Unilever haalt mijlpaal van 1 miljoen geredde producten

Voedselverspilling  – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...

Lees bericht


PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht

Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go

Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling.  Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid