TV-kok London Loy maakt recept Vrijheidssoep


TV-kok London Loy maakte de Vrijheidssoep naar Surinaams gerecht

Actie - London Loy maakt dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. De chef, bekend van het televisieprogramma Koffietijd, zijn kookboeken en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden. De Vrijheidsmaaltijden worden mogelijk gemaakt door vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg).

Op 5 mei worden in he hele land Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kunt geven. London Loy maakte een Vrijheidssoep, die door iedereen gemakt kan worden. De soep is ook in blik verkrijgbaar. “Het recept mogen bedenken is een eervolle taak”, aldus London. “Als ik mensen kan helpen over vrijheid na te denken, ben ik al heel blij. Of dat nou met soep, een ander gerecht, of alleen een gesprek is.”

Surinaams

Een befaamd Surinaams gerecht, maïspap, vormde de inspiratie voor Londons Vrijheidssoep. “Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt het ook nog pittig maken.” Het recept van de Vrijheidssoep is te vinden op de website van Vrijheidsmaaltijden.

5 euro

De soep wordt niet direct door het Nationaal Comité 4 en 5 mei verkocht, maar deze wordt verkocht aan regionale kwartiermakers. Zij bepalen hoe zij deze verder verspreiden in hun regio, bijvoorbeeld via organisatoren van Vrijheidsmaaltijden, maar ook op andere manieren zoals lokale initiatieven of winkels. Een deel van die afhaalpunten staat op de vrijheidsmaaltijdenkaart. De maximale prijs die zij doorberekenen is 5 euro per blik.

Bron: FoodCabinet/@FoodClicks

De blikken Vrijheidssoep Foto's: Beau Rutten
De Vrijheidssoep is geïnspireerd op een Surinaams gerecht

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vrijheidsmaaltijd op 5 mei op GVB-pont bij Amsterdam

Events – Tijdens 5 mei worden er in Nederland door 4 en 5 mei comités verschillende Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Het Amsterdamse comité organiseert op Bevrijdingsdag een Vrijheidsmaaltijd op de Vrijheidspont, te weten de GVB-pont bij Amsterdam Centraal.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid