Tweede backWERK geopend in binnenstad Arnhem


Nieuwe BackWERK-locatie aan Grote Oord in de binnenstad van Arnhem

Formulenieuws – Arnhem heeft een tweede backWERK. De bakery-café formule opende donderdag een tweede locatie in de binnenstad van Arnhem.

De nieuwe locatie aan Grote Oord is de 37e vestiging van backWERK en de tweede locatie in de Arnhemse binnenstad. De winkel heeft een vloeroppervlakte van circa 87 vierkante meter. BackWERK heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten voor het pand tegen een marktconforme huurprijs en is daarin bijgestaan door Engelvast, de vaste makelaar van backWERK. De fomule is groeiende in Nederland en heeft gesprekken lopen met diverse verhuurders over het openen van nieuwe vestigingen in verschillende steden door het land.

backWERK

BackWERK is van origine een Duitse formule, maar heeft in de loop der jaren een vrijwel volledige Nederlandse invulling gekregen. Het is een bakery-café format waarbij gasten in een warme, gezellige omgeving vers bereide gerechten direct kunnen kiezen. BackWERK opent steeds meer vestigingen in Nederland. In 2009 werd de eerste Nederlandse vestiging geopend in Nijmegen. De afgelopen jaren is de franchiseketen hard gegroeid en telt op dit moment meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Momenteel staat het aantal vestigingen in Nederland op 37 (en met geplande openingen in Delft en Amsterdam straks op 39). Sinds het najaar van 2017 valt backWERK onder het Zwitserse beursgenoteerde Valora A.G..

Broodzaak

Recent werd een franchiseovereenkomst gesloten met horecabedrijf HMSHost voor de ombouw van een drietal Broodzaak-locaties op treinstations. Als die locaties zich in omzet en klantbeleving naar tevredenheid ontwikkelen worden ook de andere Broodzaken op de Nederlandse treinstations omgebouwd naar de backWERK-formule.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht




Gemiddelde NPS Nederlandse koffie- en lunchketens is +57

Onderzoek – De grootste koffie- en lunchketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Coffeelovers krijgt de hoogste score (+88). Bezoekers van koffie- en lunchketens met een hoge NPS nuttigen hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid