Uber neemt Postmates over in Amerika


Dit nieuwe partnership geldt voor alle Getir-winkels, waardoor Uber Eats-gebruikers toegang krijgen tot meer dan 2.000 producten

Overname – Maaltijdbezorger Uber neemt voor bijna 2,7 miljard dollar het Amerikaanse Postmates over. Door de overname van deze maaltijdbezorger wordt Uber in Amerika groter dan branchegenoot Just Eat Takeaway.

Voor Uber is het bezorgen van maaltijden door de coronacrisis een stuk belangrijker geworden dan het verzorgen van taxiritten. Bovendien is het in de markt van  het bezorgen van maaltijden belangrijk dat je de grootste bent. Na de recente overname van Grubhub door het bedrijf Just Eat Takeaway van Jitse Groen, lag er ook voor Uber een noodzaak een volgende stap te zetten. Met de overname van Postmates is daarmee een belangrijke slag geslagen. Eerder haakte het bedrijf af bij de overname van Grubhup.

Uber is overigens niet de grootste maaltijdbezorger in Amerika, dat is nog steeds het bedrijf DoorDash. In Amerika wordt zo’n 5 procent van alle maaltijden bezorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht






Getir en Uber Eats lanceren nieuwe partnership in Nederland

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdiensten Getir en Uber Eats hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarmee klanten in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de Uber Eats-app kunnen gebruiken om te bestellen uit het aanbod van Getir. Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht

NLVVM viert 7e editie Dag van de Maaltijdbezorger

Maaltijdbezorging - De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) zet zich voor het 7e jaar op rij in voor landelijke waardering van de maaltijdbezorger. Op 21 september - De Dag van de Maaltijdbezorger - zullen de bij de NLVVM aangesloten formules de maaltijdbezorgers persoonlijk in het zonnetje zetten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid