Uitstel van betaling voor restaurantketen Vapiano


Formulenieuws - Restaurantketen Vapiano zit in zwaar weer. Afgelopen vrijdag heeft de restaurantketen uitstel van betaling aangevraagd.

In een verklaring vrijdag liet CEO Vanessa Hall weten dat de restaurants zwaar worden getroffen door de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. De keten, die Italiaanse gerechten serveert, verkeert al langer in financiële problemen, maar zag vanwege het coronavirus de omzet nog drastischer dalen. Zonder steun heeft het bedrijf momenteel niet voldoende in kas om de salarissen en de huur te betalen.

De 11 vestigingen in Nederland worden als franchiseformule gerund en hebben het restaurantdeel ook moeten sluiten. We zijn de locaties nog actief met afhalen en bezorgen. In totaal zijn er 230 restaurants, waarvan Vapiano er zelf 55 in eigen beheer heeft.  Het eerste restaurant werd in 2002 geopend in Hamburg.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: vapiano

Gerelateerd nieuws

Van der Valk neemt meerderheidsbelang in Dunkin’

Formulenieuws - Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. VDVI ziet de deelneming als een belangrijke stap in het verder verbreden van de hospitality dienstverlening. Voor Dunkin’ in Nederland en België betekent de samenwerking een fase van verdere groei.

Lees bericht


Nederlanders besteden €2,2 miljard bij restaurantketens

Onderzoek - De grootste Nederlandse restaurantketens trokken het afgelopen jaar 6,8 miljoen bezoekers. Zij besteedden gemiddeld €115 tijdens hun bezoek en gaven gezamenlijk in totaal €2,2 miljard uit bij deze ketens. Nederlanders van 18 tot 34 jaar gaven aanzienlijk minder uit (€97) dan 50-plussers (€131). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

Lees bericht

Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid